AcasăSalarizarePersoana care este angajată cu contract de muncă de 8 ore pe...

Persoana care este angajată cu contract de muncă de 8 ore pe zi şi care are şi un contract de mandat nu datorează contribuţia de asigurări sociale pentru activitatea independentă

Intrebare – 01.04.2013

Se datorează CAS pentru activitatea independentă în cazul unei persoane care este angajată la o societate comercială cu contract de muncă de 8 ore pe zi şi care are şi un contract de mandat cu o altă societate?

Raspuns

Potrivit prevederilor art 296^23 alin.(4) din Codul fiscal, persoanele care realizează venituri din salarii sau asimilate salariilor şi orice alte venituri din desfăşurarea unei activităţi dependente, venituri din pensii şi venituri sub forma indemnizaţiilor de şomaj, asigurate în sistemul public de pensii, persoanele asigurate în sisteme proprii de asigurări sociale neintegrate în sistemul public de pensii, care nu au obligaţia asigurării în sistemul public de pensii, precum şi persoanele care au calitatea de pensionari ai acestor sisteme, nu datorează contribuţia de asigurări sociale pentru veniturile obţinute ca urmare a încadrării în una sau mai multe dintre situaţiile prevăzute la art. 296^21 alin. (1).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Prin urmare, persoana care este angajată cu contract de muncă de 8 ore pe zi şi care are şi un contract de mandat nu datorează contribuţia de asigurări sociale pentru activitatea independentă pe care o desfăşoară .

Baza legala
– Legea nr 571/2003 privind Codul fiscal / 2003 articolul 296*21alin.(2)
– Legea nr 263 / 2010 articolul 6.alin(1) pt. I-III si V si art.11 alin.(4)

Sursa – anaf.ro – care precizeaza ca – Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor.


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura