GEJ 2014 – detalii oficiale despre inscriere si documente necesare

0
170

În conformitate cu Normele 1044/2010detalii aici – privind îmbunătăţirea activităţii de expertiză contabilă judiciară, “Expertizele contabile judiciare sunt efectuate de experţii contabili, membri ai Corpului, înscrişi în GEJ”.

Înscrierea în GEJ se poate solicita de către membrii activi ai Corpului, experţi contabili, care au viza la zi, în urma susţinerii şi promovării unui test de verificare a cunoştiintelor – îndeplinind cumulativ condiţiile prevăzute de art. 2 din Normele mai sus amintite.

UPDATE – Propuneri de întrebări privind testul organizat în vederea înscrierii în GEJ (decembrie 2013) – oficiale – CLICK AICI

Cererile de înscriere în GEJ şi susţinere a testului de verificare a cunoştiinţelor (descarcă aici) se depun la sediul filialei Bihor, însoţite de “Fişa de opţiuni” (descarcă aici) și o copie a actului de identitate, în perioada15.10-22.11.2013, pentru prima sesiune şi până la data de 09.12.2013 pentru cea de-a doua sesiune.

Odată cu depunerea cererii se va achita suma de 15 lei necesară corectării testelor şi confecţionării legitimaţiilor de expert contabil judiciar, şi se va depune 1 (una) fotografie (dimensiuni ¾ cm) pentru legitimaţie.

Testarea se va susţine:

· în data de 02 decembrie 2013 orele 16.00-18.00, prima sesiune,
· a doua sesiune in 16 decembrie 2013 orele 16.00-18.00 (pentru experţii contabili care, din diferite motive, nu se pot prezenta în prima sesiune sau nu au promovat testul – art. 3 alin. (3) din Normele mai sus amintite).

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Locaţia susţinerii testului: sala de curs de la sediul filialei.

Testarea se va susţine sub forma unui test grilă format din 50 de întrebări, cu 3 (trei) variante de răspuns din care 1 (una) corectă fiecare întrebare fiind apreciată cu 2 (două) puncte, timpul afectat completării testului fiind de 2 ore. Punctajul minim este de 70 (şaptezeci) puncte. Testele grilă, din anul 2012, le puteți descărca aici.

NOTĂ: Experţii contabili care nu obţin viza anuală pentru exercitarea profesiei în termenul prevăzut de Normele Corpului – respectiv până la 31 ianuarie 2014 – NU vor fi înscrişi în GEJ în anul 2014 dar testul îşi păstrează valabilitatea pentru anul următor. De asemenea, neîndeplinirea obligaţiilor faţă de Corp în anul 2014 atrage după sine radierea din GEJ din oficiu – art. 20 din Normele mai sus amintite.

Tematica şi bibliografia, în vederea susţinerii testului, o puteți descărca aici – LINK

Notă: Testul privind înscrierea în GEJ se susține o singură dată. Conform Normelor nr. 1044/2010 “Din doi în doi ani experții contabili judiciari înscriși în GEJ vor fi evaluați în vederea continuării activității de expertiză contabilă judiciară…” , respectiv art. 15(1) “experții contabili judiciari sunt obligați să participe la formele de instruire, perfecționare și reciclare profesională, prevăzute în Programul Național de Dezvoltare Profesională, pentru efectuarea a minim 40 de ore de pregătire profesională pe an, din care minim 20 de ore de curs la disciplinele care au tangență cu activitatea de expertiză contabilă judiciară.“

Sursa (cu multumiri pentru posibilitatea preluarii) – CECCAR BH

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.