In atentia angajatorilor care au pierdut baza de date Revisal – comunicat oficial

2
218

Referitor la adoptarea unei solutii tehnice pentru angajatorii care au pierdut baza de date aferenta Registrului General de Evidenta a Salariatilor in Format Electronic DGFP Constanta face urmatoarele precizari:

– conform prevederilor art. 8 alin 5 din H.G. nr. 500/2011, angajatorul este raspunzator pentru pastrarea in conditii de securitate a datelor precum si pentru pastrarea lor pe o perioada indelungata.Registrul electronic si dosarele personale ale fiecarui salariat se vor pastra in conditii care sa asigure securitatea datelor, precum si pastrarea lor indelungata si corespunzatoare, cu respectarea prevederilor Legii nr.677/2001, cu modificarile si completarile ulterioare. Angajatorul raspunde pentru asigurarea acestor conditii, precum si pentru orice prejudiciu produs salariatului sau oricarei alte persoane fizice sau juridice prin incalcarea acestor obligatii.
– angajatorul, periodic trebuie sa isi salveze datele si pe un suport extern, asa cum scrie si in Manualul de utilizare a aplicatiei, folosind functiunea „Salvare baza de date” din meniul „Instrumente”.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

In cazul in care din diferite motive angajatorii se confrunta cu pierderea bazei de date aferente Registrului General de Evidenta a Salariatilor in Format Electronic, Inspectia Muncii a stabilit urmatoarea procedura:

– pentru angajatorii de dimensiuni mijlocii si mari procedura este urmatoarea:

o – angajatorul va prezenta Inspectoratului Teritorial de Munca o cerere de recuperare a bazei de date – model aici – insotita de urmatoarele documente:
– copie dupa certificatul de inmatriculare
– imputernicire semnata si stampilata de angajator – in cazul in care persoana care solicita recuperarea este alta decat reprezentantul legal al angajatorului;
– copie dupa actul de identitate al persoanei imputernicite.

o – Inspectoratul Teritorial de Munca va transmite solicitarea catre Inspectia Muncii, urmand ca dupa primirea bazei de date recuperata, sa o puna la dispozitia angajatorului, care la primire va prezenta o imputernicire semnata si stampilata de angajator – in cazul in care persoana care solicita recuperarea este alta decat reprezentantul legal al angajatorului si o copie dupa actul de identitate al persoanei imputernicite.

– pentru angajatori de dimensiuni mici, Inspectoratul Teritorial de Munca va pune la dispozitie un „Raport angajator” pentru a avea informatiile corecte, urmand ca angajatorul sa isi recreeze registrul prin reintroducerea datelor respectind in mod riguros identificatorii specifici – CUI, categorie, forma juridica, forma de organizare, nivel infiintare registru, CNP pentru salariati, numar si data incheiere contract.

Articolul precedentNoile intentii ale MFP si ANAF pentru modificarea Declaratiei 112 (proiect)
Articolul următorPlăţi anticipate aferente trimestrului II 2013 (I.I, I.F., P.F.A) – termen 25 iunie 2013

2 COMENTARII

  1. ITM ar trebui sa ceara firmei producatoare, in speta TEAMNET, sa adapteze aplicatia astfel incat sa functioneze client-server. Este incredibil de stupid ca o aplicatie impusa tuturor angajatorilor sa functioneze cu baza de date stocata in profilul local al utilizatorului. Este de asemenea incredibil ca aplicatia sa nu poata fi utilizata simultan de mai mult de un utilizator.Dar cel mai grav e ca nimeni nu protesteaza: oameni buni, aceasta aplicatie e facuta pe banii contribuabililor !!!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.