AcasăTVA - modificari si noutatiReguli în cazul facturilor emise de persoanele impozabile înainte de intrarea sau...

Reguli în cazul facturilor emise de persoanele impozabile înainte de intrarea sau ieşirea în/din sistemul de TVA la încasare

Dupa cum stiti deja, prin Ordonanţa Guvernului nr. 15/2012text integral – pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, s-a introdus sistemul taxei pe valoarea adăugată (TVA) la încasare, respectiv exigibilitatea taxei la data încasării contravalorii integrale sau parţiale a livrării de bunuri ori a prestării de servicii, începând cu 1 ianuarie 2013.

În cazul facturilor pentru contravaloarea totală a livrării de bunuri ori a prestării de servicii emise înainte de data intrării în sistemul de TVA la încasare, indiferent dacă acestea sunt sau nu încasate, pentru care faptul generator de taxă intervine după intrarea în sistemul TVA la încasare, nu se aplică plata TVA la încasare.

În cazul facturilor pentru contravaloarea parţială a livrării de bunuri sau a prestării de servicii emise înainte de data intrării în sistemul de TVA la încasare, care au fost ori nu încasate, pentru care faptul generator de taxă intervine după data intrării persoanei impozabile în sistem, se va aplica sistemul de TVA la încasare, însă numai pentru diferenţele care vor fi facturate după data intrării în sistemul de TVA la încasare al persoanei impozabile.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

În situaţia facturilor pentru contravaloarea totală a livrării de bunuri sau a prestării de servicii emise înainte de data ieşirii din sistemul de TVA la încasare, indiferent dacă acestea sunt ori nu încasate, pentru care faptul generator de taxă intervine după ieşirea din sistemul TVA la încasare, se continuă aplicarea sistemului.

În cazul facturilor pentru contravaloarea parţială a livrării de bunuri sau a prestării de servicii emise înainte de data ieşirii din sistemul de TVA la încasare, pentru care faptul generator de taxă intervine după data ieşirii persoanei impozabile din sistemul TVA la încasare, se va aplica plata TVA la incasare numai pentru taxa aferentă contravalorii parţiale a livrărilor/prestărilor facturate înainte de ieşirea din sistem a persoanei impozabile.

ALTE ARTICOLE PE SUBIECT:

Notificarea din care să rezulte CA din anul calendaristic precedent – cine trebuie sa o depuna? – CLICK AICI
Monografie contabila aplicabila noului sistem de TVA la incasare (propunere) – CLICK AICI
– Operaţiuni pentru care nu se aplică noul sistem de TVA (sistemul TVA la încasare) – CLICK AICI
Notificare cu privire la cifra de afaceri realizată în perioada 01 octombrie 2011 – 30 septembrie 2012 inclusiv – model – CLICK AICI
Sistemul TVA la încasare – generalitati conform Ordonanţei Guvernului nr. 15/2012 – click aici
– TVA la încasare – prevederi cu privire la metoda de calcul a TVA si cursul valutar aplicabil (conform OG 15/2012) – click aici
Opţiunea de renunţare la calitatea de plătitor de TVA – info actualizat la 27.09.2012 – click aici
Cota de TVA si modificări în ceea ce priveşte deducerea – in cazul sistemului de TVA la încasare – click aici

Sursa – DGFP Valcea

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!