Reînnoirea certificatului digital – info actualizat august 2012

0
177

ETAPELE DE PARCURS

completati un nou document de confirmare, aplicati semnatura dvs. digitala si trimiteti-l prin e-mail la firma care v-a eliberat certificatul. Aceasta va înapoia pe adresa dvs. de e-mail documentul confirmat.
accesati portalul ANAF, pagina Declaratii electronice, meniul Reînnoire certificate calificate si transmiteti documentul de confirmare primit;
veti primi un e-mail în maxim 4 zile lucratoare anuntându-va ca noul numar al certificatului a fost introdus în baza de date a ANAF si ca puteti folosi serviciul de depunere on-line. În cazul in care nu ati primit acest e-mail, puteti încerca sa utilizati serviciul de depunere prin internet. Recipisa primita în urma depunerii este o confirmare a posibilitatii tehnice de utilizare a serviciului „Depunere documente electronice”.

ATENTIE! nu mai este necesara depunerea de acte suplimentare.

Procedura de reînnoire a certificatului digital este prezentatã în GHIDUL PENTRU REINNOIREA CERITIFICATELOR PE PORTALUL ANAF(declaratii electronice/informatii depunere declaratii/instructiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor/ghid de reinnoire certificate digitale).

PENTRU ACCES RAPID LA GHID – CLICK AICI

Daca cerificatul digital a expirat si se doreste imputernicirea unei alte persoane pentru depunerea electronica a declaratiilor, se va înregistra noul certificat digital obtinut de la firma autorizata pe portalul ANAF conform instructiunilor pentru înregistrarea certificatelor digitale calificate (www.anaf.ro/Declaratii electronice/ Informatii depunere declaratii – Instructiuni de utilizare a serviciului de depunere declaratii.), cu prezentarea formularului 150, imputernicirii si actului de identitate la organul fiscal.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”.

Daca cerificatul digital NU a expirat dar se doreste împuternicirea unei alte persoane (ex.: persoana împuternicita initial nu mai lucreaza pentru firma), pentru depunerea electronica a declaratiilor, se va anula certificatul digital initial cu ajutorul formularului 151MODEL AICICerere pentru revocarea dreptului de utilizare a serviciului Depunere declaratii on-line, conform instructiunilor privind REVOCAREA ACCESULUI LA SERVICIUL DE DEPUNERE ON-LINE, (www.anaf.ro/declaratii electronice/informatii depunere declaratii/instructiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor/ Revocarea accesului la serviciul de depunere on-line.), dupa care se va înregistra noul certificat digital obtinut de la firma autorizata pe portalul ANAF cu prezentarea formularului 150, imputernicirii si actului de identitate la organul fiscal.

SURSA INFO – DGFP BRASOV

PS – CLICK PE BANNER-UL CU FUNDAL ROSU DIN PARTEA DREAPTA-SUS A SITE-ULUI NOSTRU PENTRU OFERTE ATRACTIVE LA REINOIREA SEMNATURII ELECTRONICE.

Articolul precedentCe date se trec in raportarea (bilantul) din 30.06.2012, daca la 30.06.2011 nu s-a facut raportare contabila ?
Articolul următorExemplu de calcul al contribuţiei de asigurări sociale datorate de angajator (pentru condiţii deosebite, speciale şi alte condiţii de muncă)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.