AcasăSalarizareCoeficientii minimi de ierarhizare 2012 - in functie de CCM unic la...

Coeficientii minimi de ierarhizare 2012 – in functie de CCM unic la nivel national 2011-2014

Ca si anul trecut, pornind de la modificarea adusa salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, de catre Hotărârea Guvernului Romaniei numarul 1.225 din 14 decembrie 2011 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată (publicata in Monitorul Oficial numarul 922/27.12.2011) – text integral – dar avand in vedere si prevederile CCM dar si in functie de de CCM unic la nivel national (nepublicat in MO) – text integral – am facut un tabel pentru evidentierea salariului minim in functie de prevederile CCM (la finalul articolului).

CCM-ul prevede la art. 40 ca pentru anul 2012, grila de ierarhizare din art. 40, alin.(2) va avea ca referinţă următorii coeficienţi minimi de ierarhizare:

UPDATE 2013 – Coeficienti indexare salariu minim 2013 – NU SE MAI APLICA – CLICK AICI

a) muncitori:
1. necalificaţi – 1;
2. calificaţi – 1,2.
b) personal administrativ încadrat în funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. liceală – 1,2;
2. postliceală – 1,25;
c) personal de specialitate încadrat pe funcţii pentru care condiţia de pregătire este:
1. şcoala de maiştri – 1,3;
2. studii superioare de scurtă durată – 1,5
coeficienti pe care i-am respectat si in tabel, fata de tabelul de anul trecut – link aici.

Speram sa va fie de folos si nu uitati ca ceea ce publicam noi aici are un caracter informativ si nu obligatoriu. PENTRU CELALALT ARTICOL PE ACEASTA TEMACLICK AICI.

7 COMENTARII

  1. CCM la nivel national a fost denuntat. Nu mai sunt valabili coeficientii de iererhizare, daca nu sunt prevazuti in CCM aplicabil.

  2. Va rog frumos sa nu mai induceti lumea in eroare, nu exista CCM la nivel national in vigoare, deci nu exista coeficienti minimi de salarizare.

  3. Nu aveti obligatia aplicarii acestor coeficienti , decat daca ati incheiat un contract colectiv de munca la nivel de unitate , conform Legii nr.62/2011 (aveti peste 20 de angajati ) , unde ati prevazut aplicarea acestora .

  4. @all -asta am precizat si noi, ca CCM nu este publicat in MO si nu are baza legala, insa este insusit prin semnare de guvernanti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!