AcasăDeclaratii fiscaleCum se depune "Declaratia 100" prin mijloace electronice (online) - ghid util

Cum se depune “Declaratia 100” prin mijloace electronice (online) – ghid util

Avand in vedere ca incepand cu 25.07.2011, declaratiile fiscale se depun numai prin mijloace electronice (desi unele DGFP primesc si la ghiseu), adica numai online, ne-am gandit ca dupa indrumarul privind depunerea D 112 – detalii aici – si dupa cel cu privire la depunerea electronica a D 300 – detalii aici – ar fii util unul si pentru depunerea D 100.

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa accesati – http://www.anaf.ro/ – iar apoi sa dati click pe sectiunea “Declaraţii electronice”, indicata si in imaginea de mai jos.

In sectiunea “Declaraţii electronice”, trebuie sa procedati dupa caz astfel:
– daca programul vostru de contabilitate nu va completeaza automat D 100 la luna/trimestru, atunci trebuie sa mergeti la sectiunea “Descărcare declaraţii”, numeroatata la sageata 1 din imaginea de mai jos, de unde descarcati ultima versiune in PDF pentru “Declaratia 100”. Practic trebuie sa luati PDF-ul pentru D 100 situat pe prima pozitie (urmat de alte versiuni anterioare ale D 100). DUPA COMPLETAREA D 100 MERGETI LA SECTIUNEA “Transmitere declaraţii” SI URMATI INSTRUCTIUNILE DE MAI JOS.
– daca programul vostru de contabilitate va completeaza automat D 100, dupa generarea ei din program trebuie sa mergeti la sectiunea “Transmitere declaraţii”, numeroatata la sageata 2 din imaginea de mai jos.

Dupa ce ati dat click pentru sectiunea “Transmitere declaraţii”, mergeti la casuta “Alegeti fisierul:”, click pe “Browse”(1), alegeti PDF-ul cu D 100 de pe PC-ul vostru si apoi dati “Trimite”(2) – dupa cum aveti ilustrat si in imaginea de mai jos.

ATENTIE – FISIERUL PDF PENTRU DECLARATIA 100 (CE URMEAZA A FII TRANSMIS ONLINE) – TREBUIE SA AIBA DENUMIREA “100_LLAA_JCODFISCAL” – UNDE LL=LUNA (DE EX. 07) SI AA=ANUL (DE EX. 11) – LUCRU INDICAT SI IN FISIERUL PDF PENTRU D 100, MAI EXACT PE ULTIMA PAGINA (DREAPTA JOS).

DUPA TRIMITEREA DECLARATIEI 100, SITE-UL ANAF VA FURNIZA UN INDEX, PE CARE TREBUIE SA IL SALVATI/NOTATI PENTRU A VERIFICA ULTERIOR STAREA DECLARATIEI DEPUSA. PENTRU VERIFICAREA STARII D 100 DEPUNSA, ACCESATI LINK-UL URMATORCLICK AICI .

5 COMENTARII

  1. @admin,
    avand in vedere si luand in consideratiune faptul ca se pot depune tot mai multe declaratii,online, precum si faptul ca toti cei care sunt membri lucreaza mai mult sau mai putin in domeniu, as face un poll:
    1- Depunerea declaratiilor online v-a usurat munca?
    2- Sunteti de acord sa facem lobby pentru depunerea tuturor declaratiilo si situatilor financiare online?
    3- Dificultatile inerente unui inceput s-au datorart:
    – celui care a conceput aplicatia, greoaie si “neprietenoasa”
    – noua, nu ne pricepem la PC
    – ambele variante.

  2. @danjoe,
    1. Daaaaaa. Asteptam demult o asemenea masura, asa cum astept sa faca cineva ReviSal-ul mai accesibil. Mai astept, de asemenea, sa se permita si depunerea bilanturilor, online. Si mi-ar mai placea sa pot aceesa online Fisa sintetica.
    2.Da! Da! Da!
    3. b) orice lucru nou pare mai geu la inceput.

    Multumesc @admin si @danjoe si spor intoate cele bune!

  3. @danjoe – perfect de acord cu 2 🙂 – la 1 zic DA, iar la 3 bag prima liniuta
    @simeona – aaa, cu Revisalul sunt perfect de acord 🙂

  4. […] Acest mesaj vă apare dacă documentul depus este o declaraţie validă (documentul conţine codul formularului, perioada de raportare şi CUI-ul). Dacă primiţi acest mesaj depunerea se poate considera efectuată. Pentru a determina dacă declaraţia este completată corect urmăriţi în continuare mesajele ce apar până la obţinerea mesajului Declaraţia a fost prelucrată. Dacă în locul acestui mesaj veţi obţine mesaje de prelucrare cu erori veţi fi contactat de Administraţie. Depunerea se consideră invalidă şi trebuie repetată procedura de depunere cu remedierea erorii/erorilor prin folosirea formularelor şi instrucţiunilor de completare prezentate la Descărcare formulare. Cum se depune “Declaratia 100″ prin mijloace electronice (online) – ghid util – click aici […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!