AcasăTVA - modificari si noutatiInstructiuni completare Declaratia 307

Instructiuni completare Declaratia 307

Va prezentam in continuare instructiunile de completare a formularului (307) „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, în situaţia în care beneficiarul transferului de active nu este persoană înregistrată în scopuri de taxă pe valoarea adăugată”, conforme cu cele prevazute in OPANAF 2689/2010 – link – publicat de noi zilele trecute.

Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, în situaţia în care beneficiarul transferului de active nu este persoană înregistrată în scopuri de taxă pe valoarea adăugată, denumită în continuare declaraţie, se completează şi se depune de către persoana impozabilă, beneficiară a transferului de active prevăzut la art. 128 alin. (7) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumită în continuare Codul fiscal, în calitate de succesor al cedentului în ceea ce priveşte ajustarea dreptului de deducere, dacă nu este înregistrată în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal şi nici nu se înregistrează în scopuri de TVA ca urmare a transferului.

Declaraţia se depune până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care are loc transferul de active, la organul fiscal în a cărui rază teritorială persoana impozabilă beneficiară a transferului de active îşi are domiciliul fiscal sau în a cărui evidenţă aceasta se află înregistrată ca plătitor de impozite şi taxe, astfel:
– direct sau prin împuternicit, la registratură; sau
– la poştă, prin scrisoare recomandată.

Declaraţia se completează de către contribuabil sau de către împuternicit, înscriind cu majuscule, citeţ şi corect, toate datele prevăzute de formular. Perioada de raportare se completează cu anul şi luna în care a avut loc transferul de active, în condiţiile art. 128 alin. (7) din Codul fiscal.

I. Felul declaraţiei

Declaraţia depusă iniţial se rectifică prin depunerea unei noi declaraţii, pe acelaşi format, bifând căsuţa corespunzătoare de pe formular.

ATENŢIE! Rectificarea nu este posibilă pentru perioade fiscale care au fost supuse inspecţiei fiscale sau pentru care este în curs de derulare o inspecţie fiscală.

II. Date de identificare a persoanei impozabile

1. Denumire/Nume, prenume – se înscrie, după caz, denumirea persoanei juridice, asociaţiei sau a entităţii fără personalitate juridică ori numele şi prenumele persoanei fizice, după caz, beneficiare a transferului de active.

2. Cod de identificare fiscală – se completează astfel:
– contribuabilii persoane juridice, cu excepţia comercianţilor, asociaţiile sau alte entităţi fără personalitate juridică înscriu codul de înregistrare fiscală;
– comercianţii, inclusiv sucursalele comercianţilor care au sediul principal al comerţului în străinătate, înscriu codul unic de înregistrare;
– contribuabilii persoane fizice, care desfăşoară activităţi economice în mod independent sau exercită profesii libere, înscriu codul de înregistrare fiscală;
– persoanele fizice înscriu codul numeric personal atribuit potrivit legii speciale;
– persoanele fizice care nu deţin cod numeric personal înscriu numărul de identificare fiscală atribuit de organul fiscal competent din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.
Înscrierea cifrelor în casetă se face cu aliniere la dreapta.

MODEL DECLARATIA 307 – CLICK AICI

3. Domiciliul fiscal – se completează cu datele privind adresa domiciliului fiscal al persoanei impozabile beneficiare a transferului.

III. Date privind obligaţia de plată

Se completează cu datele de identificare a persoanei impozabile cedente, de la care au fost preluate total sau parţial activele, respectiv denumirea/numele, prenumele şi codul de înregistrare în scopuri de taxă pe valoarea adăugată.
Se declară, de asemenea, suma reprezentând taxa pe valoarea adăugată, de plată la bugetul de stat, rezultată ca urmare a ajustărilor conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161, după caz, din Codul fiscal.
În ipoteza în care se declară taxa pe valoarea adăugată rezultată din transferul de active de la mai mulţi cedenţi, se completează totalul taxei pe valoarea adăugată de plată, în lei.
Suma se declară în lei şi se plăteşte până la data de 25 inclusiv a lunii următoare lunii în care are loc transferul de active.

ANEXA Nr. 3

CARACTERISTICILE de tipărire, modul de difuzare, de utilizare şi de arhivare ale formularului (307) „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, în situaţia în care beneficiarul transferului de active nu este persoană înregistrată în scopuri de taxă pe valoarea adăugată”

1. Denumirea formularului: „Declaraţie privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată, în situaţia în care beneficiarul transferului de active nu este persoană înregistrată în scopuri de taxă pe valoarea adăugată”
2. Cod MFP: 14.13.01.02/t.a.
3. Format: A4/t1
4. Caracteristicile de tipărire:
– pe o singură faţă;
– se poate utiliza echipament informatic pentru editare.
5. Se utilizează la: declararea sumei reprezentând taxa pe valoarea adăugată, de plată la bugetul de stat, de către persoana impozabilă, neînregistrată în scopuri de TVA, beneficiară a transferului parţial sau total de active, sumă rezultată ca urmare a ajustărilor TVA conform art. 128 alin. (4), art. 148, 149 sau 161, după caz, din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare.
6. Se întocmeşte: în două exemplare, de către persoanele impozabile neînregistrate în scopuri de TVA, beneficiare ale transferului de active.
7. Circulă:
– originalul la organul fiscal;
– copia la contribuabil.
8. Se arhivează: la dosarul fiscal al contribuabilului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!