AcasăImpozite/TaxeNoul sistem (din 2010) privitor la dobanzi si penalitati de intarziere

Noul sistem (din 2010) privitor la dobanzi si penalitati de intarziere

Noul sistem privitor la „dobânzi si penalitati de întârziere” a intrat în vigoare cu data de 01.07.2010 – dupa cum am precizat si aici – link, si presupune datorarea unor dobânzi si penalitati de întârziere pentru plata cu întârziere a obligatiilor fiscale, astfel:

plata unei „dobânzii de întârziere” de 0,05% pentru fiecare zi de întârziere, începând cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pâna la data stingerii sumei datorate inclusiv.

plata unei „penalitatii de întârziere”. Nivelul „penalitatii de întârziere” se stabileste în functie de perioada de întârziere, astfel :
a) daca stingerea se realizeaza în primele 30 de zile de la scadenta, nu se datoreaza si nu se calculeaza penalitati de întârziere pentru obligatiile fiscale principale stinse;
b) daca stingerea se realizeaza în urmatoarele 60 de zile, nivelul penalitatii de întârziere este de 5% din obligatiile fiscale principale stinse;
c) dupa împlinirea termenului prevazut la lit. b), nivelul penalitatii de întârziere este de 15% din obligatiile fiscale principale ramase nestinse.

ATENTIE ! Penalitatea de întârziere nu înlatura obligatia de plata a dobânzilor.

Istoric cote majorari intarziere, dobanzi si penalitati – click aici

Info via – http://www.finantearges.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!