AcasăNewsActe necesare pentru suspendare activitate firma la Administratia Financiara

Acte necesare pentru suspendare activitate firma la Administratia Financiara

Dupa parcurgerea formalitatilor la ONRC – informatii utile aici – link – trebuie ca reprezentantii societatii comerciale sa mearga sa declare suspendarea firmei si la Administratia Financiara de care tine SC, acest lucru fiind necesar pentru a obtine derogarea de la depunerea declaratiilor lunare.

Astfel, trebuie depusa la registratura de la Administratia Financiara un dosar care sa contina:
Cerere intocmita de catre societatea comerciala – prin care se solicita aprobarea regimului derogatoriu
Copia Certificatului Constatator (referitor la suspendare) – eliberat de Oficiul Registrului Comertului din judetul unde isi are sediul firma
Copia Hotararii Adunarii Generale a Asociatilor/Actionarilor – prin care s-a luat decizia de suspendare a activitatii societatii comerciale – model
– Declaratie pe propria raspundere din care sa reiasa ca societatea comerciala – nu are control fiscal inceput, nu dispune de personal angajat si nu plateste venituri cu regim de retinere la sursa a impozitului

O sa revin si cu modele pentru acestea.


CONSULTATII ULTIMELE INFORMATII CU PRIVIRE LA PROCEDURA DE SUSPENDARE A UNEI FIRME
CLICK AICI

Multumiri pentru informatii membrilor – contacafe_club

18 COMENTARII

  1. exista un oficiu/o firma de stat care sa efectueze desfiintari si lichidari de srl-uri,rog eventual adresa si nr.de telefon si/sau adresa de e-mail,va multumesc pentru timpul dvs.pretios,si va salut cu respect
    apreotesei

  2. Am o intrebare: in cazul in care societatea este neplatitoare de TVA, dosarul contine aceleasi elemente ca cele mentionate mai sus ? Eu la firma nu depun declaratii lunare si nu am niciun angajat.
    PS: inteleg ca in cazul suspendarii este totusi obligatorie depunerea bilanturilor la 6 luni si la un an. Daca este asa, acestea mai trebuie semnate de un contabil cu patalama la mana ?

    Multumesc!

  3. – daca societatea este neplatitoare de TVA, atunci dosarul contine aceleasi elemente
    – depunerea bilanturilor se face, ele trebuind semnate de un expert contabil

  4. Ma confrunt continuare cu urmatoarea problema: doresc sa suspend activitatea unei microintreprinderi pentru o perioada de 6 luni si am o angajata care este in concediu de crestere copil (inca 2 ani). De la Administratia Financiara mi-a spus ca, avand un angajat (doamna care e in concediu crestere copil), nu pot sa suspend activitatea firmei (inca 2 ani de acum incolo). Mi se pare aberant … Va rog un raspuns … Multumesc …

  5. Din pacate am gasit acest site foarte bine documentat un pic prea tarziu, in decembrie am platit o societate pentru intocmirea dosarului de suspendare a activitatii dar acestia nu mi-au spus ca ar exista si partea a doua ce implica cererea pentru regimul derogator.

    Daca voi face la inceputul saptamanii viitoare demersurile necesare sunt pasibil sa platesc alte taxe si impozite pentru perioada scursa din 2010 ? Societatea nu a mai emis/incasat vreo factura din martie 2009.

    Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  6. O intrebare: daca firma mai are de platit impozit + TVA, se poate face totusi suspendarea activitatii, sau este necesara mai intai plata acestor datorii?
    Multumesc.

  7. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema: am o societate infiintata in sept 2006 pe care nu am desfasurat nici un fel de activitate pana in prezent. In oct 2007 am suspendat-o la ONRC, perioada de maxim 3 ani de suspendare urmand sa expire in 3 saptamani. De la infiintare pana in prezent nu am depus nici un document pe nicaieri. Actele de suspendare de la ONRC le-am ridicat acum 4 zile. Este tardiv sa incerc rezolvarea situatiei cu declaratiile de impozit pe profit (zero) si celelalte la administratia financiara? Exista un termen in care eu ar fi trebuit sa comunic administratiei financiare starea de suspendare??? Acesta se calculeaza de la data deciziei de suspendare ori de la data de la care am ridicat doc de supendare de la ONRC?? 🙂 Multumesc anticipat!

  8. @ancutza – trebuia sa iei regim derogatoriu de la MFP pentru a nu mai depune declaratiile. eu zic sa mergi pana la ei si sa vorbesti, ca poate te intelegi si le depui fara amenda.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!