AcasăNewsComunicat MF - cu privire la normele OUG privind impozitul forfetar

Comunicat MF – cu privire la normele OUG privind impozitul forfetar

Ministerul Finanţelor Publice îşi reafirma interesul pentru promovarea unui dialog social permanent

În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social de luni, 27 aprilie 2009 s-a discutat, conform ordinei de zi anunţate, Proiectul de Hotărâre pentru modificarea şi completarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr.44/2004.

Promovarea actului normativ este determinată de necesitatea introducerii metodologiei de aplicare a prevederilor Capitolului V “Măsuri în domeniul politicii fiscale” al Ordonanţei de urgenţă nr.34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, pentru a asigura o aplicare unitară şi pentru a elimina confuzii sau interpretări eronate ale actului normativ.

La discuţii au fost prezenţi reprezentanţi ai Blocului Naţional Sindical (BNS), ai Confederaţiei Naţionale Sindicale “Cartel Alfa”, ai Confederaţiei Patronale a Patronatului Român (CONPIROM), ai Confederaţiei Naţionale a Patronatului Român (CNPR), reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Patronilor din România (CoNPR), ai Patronatului Naţional Român (PNR), ai Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR), UGIR – 1903, ai Confederaţiei Naţionale “Concordia”, Uniunii Naţionale a Patronatelor cu capital privat din România (UNPCPR), ai Alianţei pentru Dezvoltarea Economică a României (ADER), ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie a României, ai Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), ai Asociaţiei de Leasing Bancar din România (ALB), ai Asociaţiei Societăţilor de Leasing (ASL), ai Consiliului Investitorilor Străini (CIS), Roalimenta, ai Camerei Consultanţilor Fiscali, ai Asociaţiei Brokerilor, ai Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, ai CES şi reprezentanţi ai Mass-Mediei.

Ministerul Finanţelor Publice, conform regulamentului de functionare a comisiilor de dialog social, a îndeplinit toate formalităţile impuse pentru ca actul normativ discutat astăzi să fie transmis spre avizarea şi aprobarea membrilor Guvernului. Astfel, şedinţa comisiei de dialog social s-a desfăşurat cu respectarea principiului tripartitismului, fiind prezenţi la discuţii, până la finalul şedinţei, cel puţin un reprezentant al fiecărei părţi (confederaţii patronale şi confederaţii sindicale). Punctele de vedere adoptate în comisiile de dialog social se consideră acceptate de către partenerii sociali ai căror reprezentanţi nu au fost prezenţi la şedinţele de comisie la care au fost invitaţi să participe. (Regulamentul cadru privind constituirea şi funcţionarea comisiilor de dialog social)

Reamintim că reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice au organizat consultări publice şi în vederea promovării Ordonanţei de urgenţă nr.34/2009 cu privire la rectificarea bugetară pe anul 2009 şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale. Mai mult, o parte din propunerile patronatelor şi sindicatelor se regăsesc în textul final al ordonanţei (ex. grila de aplicare pentru impozitul minim, excepţia achiţiilor de leasing de la limitarea dreptului de deducere pentru achiţiile de vehicule cu motor etc.).

Reprezentanţii Ministerul Finanţelor Publice regretă incidentul petrecut astăzi şi speră că retragerea de la discuţii a unor reprezentanţi ai patronatelor reprezintă o atitudine izolată. Ministerul Finanţelor Publice îşi reafirma interesul pentru promovarea unui dialog social permanent în vederea asigurării unui climat de pace şi stabilitate socială.

Concluziile le trageti fiecare.

sursa – mfinante.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura