AcasăGeneralAplicatiile oficiale

Aplicatiile oficiale

Ministerul de Finante nu are nici un program compatibil cu Windows Vista. Poate dupa ei, contabilii sunt niste fiinte mai ……, si normal ca nimeni nu s-a gandit ca acestia ar putea folosi Vista.
Toate programele oficiale sufera de LUA bug: http://technet.microsoft.com/en-us/magazine/cc160944.aspx. Mai exact, vor sa scrie in folderul programului, ceea ce pe Vista nu e posibil „by default”. Nu e posibil nici macar pe XP daca nu rulezi cu drepturi de administrator sau daca adminul nu a dat drepturi userului de scriere pe acel folder.
Deci rulez ca administrator ca sa fac raportarea sau OP-ul, inchid programul, apoi il repornesc cu privilegii normale ca sa pot printa. Ciudat. Ar fi cazul sa treaca si ei in anul 2009 si sa le faca „web” style.

Sper ca m-am facut inteles.

5 COMENTARII

  1. Ca sa nu stabilim de fiecare data drepturi de administrator pentru programele de pe mfinanate.ro. putem sa facem urmatorul artificiu:
    -click dreapta pe fisierul exe (ex: DeclMF_2009.exe)
    – properties
    -tabul: compatibility
    -jos de tot la „Privilege level” bifa pe casuta „Run this program as an administrator”
    Astfel efectul e acelasi ca atunci cand intram cu drepturi de administrator cu click dreapata „run as administrator”

    E o chestie de comoditate – pana la urma. Daca nu fac altii – sa o facem noi pentru noi
    O zi buna!

  2. In organizatiile ceva mai mari, acolo unde exista un departament IT responsabil, sau acolo unde exista useri constienti de riscurile de securitate, nu se ruleaza cu drepturi de administrator. In organizatiile amintite, departamentul IT nu e deloc bucuros sa comunice userilor obisnuiti parola de administrator si oricat de rautaciosi par a fi, e o metoda buna de a mentine securitatea infrasturcturii IT.

    Rezolvarea mai eleganta pentru programele acestea facute in Basic cu platforma-tinta Windows 9x este sa se dea drepturi de scriere pe folderul unde este instalat programul. Sau ca alternativa, ca sa nu dam drepturi pe un folder din „Program Files” sau „Program Files(x86)” poate fi si instalarea in „/home folder” si astfel evitam a rula programele in mod nejustificat cu drepturi elevate.

    Caz concret la mine: daca rulez cu drepturi de administrator, programele nu vor sa tipareasca pe o imprimanta de retea. Asa ca e mai utila rezolvarea a doua, fiindca programele „doar” incearca sa scrie in folderul propriu si nu au nevoie de alte privilegii asociate cu conturile de administrator.

    Scriu „programele” fiindca toate par inghetate la nivelul unui elev de clasa a-8-a. Rezolvarea cu adevarat eleganta ar fi renuntarea la raportari pe discheta (nu se mai fabrica calculatoare cu unitate floppy de mult) si trecerea la un sistem platform-independent, fara componente off-line. Ar disparea astfel si chinul de a verifica daca nu cumva au scos versiuni noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!