AcasăGeneralAprobarea procedurii de schimbare a sediului social

Aprobarea procedurii de schimbare a sediului social

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a elaborat proiectul Ordinului ministrului economiei si finantelor pentru aprobarea procedurii de schimbare a sediului social.


Prin prezentul proiect de ordin se reglementeaza procedura de schimbare a domiciliului fiscal cand acesta coincide cu sediul social al contribuabililor, informeaza un comunicat de presa al guvernului.

Astfel, pentru contribuabilii inregistrati la Registrul Comertului, solicitarea schimbarii domiciliului fiscal la noul sediu social se face prin depunerea de catre comerciant a formularului (050) „Cererea de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului“ la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla situat noul sediu social.

Organul fiscal are obligatia de a transmite aceasta solicitare catre unitatea fiscala de la vechiul sediu social, in termen de 3 zile. Termenul de transfer al dosarului fiscal al contribuabilului, de catre organul fiscal de la vechiul sediu social, a fost stabilit la cel mult 15 zile de la primirea cererii.

Dosarul solicitarii de inregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal se arhiveaza la dosarul fiscal al comerciantului si cuprinde:
a) formularul (050) „Cerere de inregistrare a domiciliului fiscal“,
b) documentatia depusa de comerciant,
c) decizia de inregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal,
d) orice alte documente emise sau primite in cadrul procedurii.

Pana la finalizarea procedurii de schimbare a sediului social si a domiciliului fiscal, competenta de administrare a impozitelor, taxelor si contributiilor si a altor sume datorate de contribuabil la bugetul general consolidat revine organului fiscal de la vechiul sediu social.

Totodata, procedura se aplica si contribuabililor care nu au, potrivit legii, obligatia inregistrarii in Registrul Comertului si al caror sediu social coincide cu domiciliul fiscal.

Astfel, contribuabilul care isi schimba sediul social va depune, la organul fiscal in a carui raza teritoriala este situat noul sediu social, formularul (010) „Declaratie de inregistrare/Declaratie de mentiuni pentru persoane juridice, asocieri si alte entitati fara personalitate juridica“ si formularul (050) „Cerere de inregistrare a domiciliului fiscal al contribuabilului“.

Organul fiscal va transmite, in maximum 3 zile lucratoare, cererea de inregistrare a domiciliului fiscal catre unitatea fiscala in a carui raza teritoriala contribuabilul a avut ultimul domiciliu fiscal.

Totodata, dosarul fiscal se transmite in termen de cel mult 15 zile de la primirea cererii si va fi insotit de un exemplar al certificatului de atestare fiscala, precum si de fisa de evidenta pe platitor.

Dosarul solicitarii de schimbare a sediului social si a domiciliului fiscal se arhiveaza la dosarul fiscal al contribuabilului si cuprinde:
a) formularul (050) „Cerere de inregistrare a domiciliului fiscal al
contribuabilului“
,

b) documentatia depusa de comerciant,
c) decizia de inregistrare a domiciliului fiscal,
d) certificatul de inregistrare fiscala anulat,
e) copia certificatului de inregistrare fiscala eliberat,
f) orice alte documente emise sau primite in cadrul procedurii.

Dupa primirea deciziei de inregistrare a sediului social si a domiciliului fiscal, contribuabilul se prezinta la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla noul sediu social, preda, in vederea anularii, vechiul certificat de inregistrare fiscala si il ridica pe cel nou.

sursa – http://www.ccib.ro/afacerea/

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!