AcasăDeclaratii anualeDeclaratia 392A si Declaratia 392B - particularitati 2013

Declaratia 392A si Declaratia 392B – particularitati 2013

Dupa cum stiti, Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 65/2013text integral – pentru modificarea OPANAF nr. 1081/2011 , nu a adus modificari importante fata de anul trecut, ci mai mult asupra nivelului CA, care s-a modificat de la 35.000 euro la 220.000 lei.

Analizand instructiunile pentru completarea formularului (392 B) – sau “Declaratia informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2012″ – am vazut ca aceasta se completeaza de catre persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, potrivit dispozitiilor art. 153 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, a caror cifra de afaceri realizata la finele anului calendaristic, excluzand veniturile obtinute din vanzarea de bilete de transport international rutier de persoane, este inferioara sumei de 220.000 de euro.

IN CONCLUZIE – DEPUN TOTATE ENTITATILE CARE SE INCADREAZA IN CONDITII – PFA, II, IF, ONG-uri, CABINETE INDIVIDUALE DE EXPERTI CONTABILI, ETC.

UPDATE 18.02.2013 – Cine nu au obligaţia depunerii Declaratiei/Formularului 392B – persoane impozabile exceptate – CLICK AICI

Analizand instructiunile pentru completarea formularului (392 A) – situatia este mult mai simpla si deja paltitorii de TVA stiu cum sa o completeze.

PENTRU COMPLETARE – DETALII IN CONTINUARE:

1 – Sectiunea “Livrari de bunuri si prestari de servicii catre:”
Randul 1 – Coloana “Valoare” se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in “Jurnalul pentru vanzari”, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana “Valoare” se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in “Jurnalul pentru vanzari”, pentru livrarile de bunuri si prestarile de servicii efectuate catre persoane neinregistrate in scopuri de TVA .

Termen depunere Declaratia 392 in anul 2013 (pentru anul fiscal precedent – 2012) – CLICK AICI

2 – Sectiunea “Achizitii de la:”
Randul 1 – Coloana “Valoare” se completeaza cu baza de impozitare inscrisa in “Jurnalul pentru cumparari”, pentru achizitii efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 1 – Coloana “TVA” se completeaza cu valoarea TVA inscrisa in “Jurnalul pentru cumparari”, pentru achizitiile efectuate de la persoane inregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana “Valoare” se completeaza baza de impozitare inscrisa in “Jurnalul pentru cumparari”, pentru achizitii efectuate de la persoane neinregistrate in scopuri de TVA.
Randul 2 – Coloana “TVA” nu se completeaza.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”.

11 COMENTARII

  1. “care s-a modificat de la 35.000 lei la 220.000 lei.”
    adica
    care s-a modificat de la 35.000 euro la 220.000 lei. ??

    si “este inferioara sumei de 220.000 de euro.”
    adica
    este inferioara sumei de 220.000 de lei. ???

  2. Decl 392b trebuie depusa si de ong.urile care nu au cifra de afaceri,toate veniturile fiind din donatii?

    Multumesc

  3. @admin, Eu nu pot face asa, pentru ca, spre exemplu, am multe facturi de la posta si de la furnizorul care emite facturi de chirie, fara TVA, el fiind totusi inregistrat in scopuri de TVA. Deci baza si TVA-ul difera daca as face Total/1,24.

    Achizitiile din exterior se pun?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!