Legea nr. 298/2020 – completare la Codul Muncii (info oficial ANAF si text integral)

3
2997

Stiamti colegi, va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 1293 din 24 decembrie 2020, a fost publicata Legea nr. 298 din 24 decembrie 2020 pentru completarea Legii nr. 53/2003 – Codul muncii.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, precum si textul integral (la final articol) – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

A mai fost introdus un nou motiv pentru care angajatorii, din propria inițiativă, pot suspenda contractul individual de muncă, și anume în cazul suspendării temporare a activității și/sau a reducerii acesteia ca urmare a decretării stării de asediu sau stării de urgență.

În situația de mai sus, angajații vor beneficia de o indemnizație plătită din bugetul asigurărilor pentru șomaj în cuantum de 75% din salariul de bază, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Indemnizația va fi supusă impozitării și plății contribuțiilor sociale, conform prevederilor Codului fiscal. Nu se datorează contribuție asigurătorie pentru muncă (CAM).

PENTRU A DESCARCA LEGEA 298/2020 – CLICK AICI

REVEDEȚI PREZENTAREA
Codul Muncii
Articolul precedentOFICIAL (majorarea salariului minim începând cu 01.01.2021) – normă întreagă 2.300 de lei, 2.350 lei pentru studii superioare
Articolul următorOMFP nr. 3179/2020 – modificare procedură anulare accesorii (info oficial ANAF si text integral)

3 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.