AcasăCodul munciiATENȚIE - acțiuni de control ale ITM privind articolele pirotehnice (in perioada...

ATENȚIE – acțiuni de control ale ITM privind articolele pirotehnice (in perioada următoare)

Apropierea sărbătorilor de iarnă repune pe agenda inspectorilor de muncă din cadrul ITM – acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate dispozițiile legale cu privire la deținerea, transportul, manipularea, depozitarea sau comercializarea articolelor pirotehnice, de către agenții economici care desfășoară astfel de activități.

Și anul acesta, acţiunea este motivată de unele evenimente grave petrecute în anii anteriori în țară şi străinătate, care s-au soldat cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, provocând mari pagube materiale şi uneori chiar victime.

💡 Decizie internă privind programarea (planificarea) concediilor de odihnă pe anul 2021 – gratuit, editabil și actualizat (model) 💡click aici

Un alt motiv care a determinat demararea acestei acțiuni este și faptul că, de sărbători, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale, produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către tineri, mai ales de cei care au vârsta sub 18 ani.

Controalele vor viza în special aspecte cu privire la modul de depozitare și manipulare, la modul de etichetare a acestor produse, inclusiv dacă au inscripționate în limba română instrucțiuni de utilizare, categoria din care fac parte, termenul de garanție precum și pericolele pe care le poate genera păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor neconformă.

💡 NEWS – Legea nr. 295/2020 – modificarea și completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală 💡click aici

ITM atrage, din nou, atenția tuturor factorilor implicați că nerespectarea dispozițiilor legale în materie poate atrage atât răspunderea penală cât și răspunderea contravențională a celor vinovați.

Astfel, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani precum și a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate doar de către pirotehnicieni.

💡 Legea nr. 296/2020 – modificări și completări ample ale Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal (integral) 💡click aici

De asemenea, amenzile de care sunt pasibili cei care încalcă legea sunt cuprinse între 1000 lei și 7500 lei, în cazul contravenienților persoane juridice, limitele minime și maxime ale amenzilor majorându-se cu 100%.

Sursa (cu multumiri) – Biroul de presă al ITM Arad

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Apropierea sărbătorilor de iarnă repune pe agenda inspectorilor de muncă din cadrul ITM - acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate dispozițiile legale cu privire la deținerea, transportul, manipularea, depozitarea sau comercializarea articolelor pirotehnice, de către agenții economici care desfășoară astfel de...ATENȚIE - acțiuni de control ale ITM privind articolele pirotehnice (in perioada următoare)
error: Conținutul este protejat !!