AcasăLegislatie actualizataLegea nr. 223/2020 - noi modificări la Legea Societăților Comerciale (info și...

Legea nr. 223/2020 – noi modificări la Legea Societăților Comerciale (info și text integral)

Stimati colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1018 din 2 noiembrie 2020 – a fost publicata Legea nr. 223 din 30 octombrie 2020 pentru simplificarea şi debirocratizarea transferului de părţi sociale şi a vărsării capitalului social prin modificarea Legii societăţilor nr. 31/1990.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, DAR SI TEXTUL INTEGRAL – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Au fost aduse o serie de modificări Legii societăților comerciale:

💡 Eliminare capital social minim SRL. Capitalul social al unei societăţi cu răspundere limitată (SRL) se divide în părţi sociale egale (anterior prevederea stipula: „Capitalul social al unei societăţi cu răspundere limitată nu poate fi mai mic de 200 lei şi se divide în părţi sociale egale, care nu pot fi mai mici de 10 lei.”). Eliminarea pragului s-a efectuat în vederea debirocratizării, dar și pentru alinierea la standardul multor țări europene (ex. Italia, Franța, Regatul Unit) și din alte regiuni (ex. SUA, Canada), în care nu există cerința unui capital social minim. 💡

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🔍 La înmatricularea societăţii şi la schimbarea sediului social se va prezenta la sediul ONRC documentul care atestă dreptul de folosinţă asupra spaţiului cu destinaţie de sediu social. După înregistrarea în registrul comerţului, ONRC transmite documentul care atestă dreptul de folosinţă la organul fiscal din cadrul ANAF (anterior, legea peciza faptul că societatea prezenta la ONRC documentul care atesta dreptul de folosință înregistrat la ANAF).

Dacă actul constitutiv nu prevede altfel (sintagmă nou introdusă), transmiterea către persoane din afara societăţii este permisă numai dacă a fost aprobată de asociaţi reprezentând cel puţin trei pătrimi din capitalul social (anterior, reglementarea era mai strictă, neținând cont de prevederile actului constitutiv).

🔍 A fost eliminată obligația depunerii la ONRC a actului de transmitere a părţilor sociale şi a actului constitutiv actualizat cu datele de identificare a noilor asociaţi.

PENTRU A DESCARCA LEGEA 223/2020 – CLICK AICI

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam ca, in Monitorul Oficial nr. 1018 din 2 noiembrie 2020 - a fost publicata Legea nr. 223 din 30 octombrie 2020 pentru simplificarea şi debirocratizarea transferului de părţi sociale şi a vărsării capitalului social prin modificarea Legii societăţilor nr. 31/1990. AVAND...Legea nr. 223/2020 - noi modificări la Legea Societăților Comerciale (info și text integral)
error: Conținutul este protejat !!