AcasăNewsATENȚIE - inspectorii ANAF Antifraudă au declanșat cea mai amplă verificare a...

ATENȚIE – inspectorii ANAF Antifraudă au declanșat cea mai amplă verificare a comerțului on line nefiscalizat

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a declanșat operațiunea “Mercur”, cea mai amplă acțiune de verificare a veniturilor nedeclarate obținute din comerțul electronic nefiscalizat, urmare a extinderii acestui tip de acte de comerț și a numărului foarte mare de sesizări primite, în special pentru nereguli privind imposibilitatea de a beneficia de garanție în lipsa documentelor fiscale.

Din analizele preliminare, s-a observat ca, odata cu cresterea exponentiala a vanzarilor online prin platforme cu reputatie si standarde ridicate, s-a intensificat si comertul cu marfuri contrafacute sau operate de firme fantoma, in special prin intermediul unor persoane fizice sau site-uri paravan, care opereaza pe perioade scurte.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Mai mult decat atat, diversificarea marilor operatori, prin lansarea unor marketplace, a reprezentat o oportunitate pentru firmele sau persoanele care comercializau produse fara a fiscaliza veniturile sau care vindeau produse contrafacute.

In prima etapa, inspectorii antifrauda au analizat peste doua milioane de vanzari on line de bunuri livrate prin curier si a inceput verificarea a peste 500 dintre clientii firmelor de curierat rapid cu cel mai mare volum de livrari cu plata „ramburs” sau Tn conturi bancare.

🎯 UTIL – Jurnal de Contabili (07.10.2020) – recapitularea noutăților din ultimele 2 zile (util) 🎯 – click aici

Monitorizarea si analiza comertului din marile centre angro, achizitiile din UE si importurile extracomunitare cu vanzarile on line si a livrarilor cu incasare „ramburs” sau plata online realizate de firmele de curierat rapid au evidentiat tipologii de actiune, In principal de catre persoane fizice care cumpara produse la preturi subevaluate, pe care le vand en-detail online si incaseaza de la cumparatori contravaloarea, fara plata obligatiilor fiscale.

Furnizorii acestor persoane fizice achizitioneaza intracomunitar sau importa bunurile prin firme proprii sau intermediare, care sunt apoi „lichidate” dupa finalizarea formalitatilor de vamuire.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

ANAF va initia, in perioada imediat urmatoare, actiuni de control in vederea recuperarii taxelor si impozitelor datorate, acolo unde este cazul, prin masuri si proceduri fiscale.

ANAF recomanda tuturor comerciantilor si face un apel catre persoanele fizice sau juridice, care au realizat vanzari cu livrare prin curierat, sa se asigure ca au achitat toate obligatiile fiscale datorate bugetului de stat.

De asemenea, pentru a evita sanctiunile si impunerile legale, cei care au omis sa-si declare veniturile obtinute o pot face in perioada imediat urmatoare, prin conformare voluntara, si astfel vor putea beneficia de toate facilitatile fiscale aplicabile pentru a intra in legalitate, ceea ce va duce si la evitarea calcului de penalitati.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

Operatiunea „Mercur” va continua in ritm accelerat si va fi extinsa pentru asigurarea fiscalizarii incasarilor provenite din vanzarile on line de bunuri si servicii.

Sursa – ANAF

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a declanșat operațiunea “Mercur”, cea mai amplă acțiune de verificare a veniturilor nedeclarate obținute din comerțul electronic nefiscalizat, urmare a extinderii acestui tip de acte de comerț și a numărului foarte mare de sesizări...ATENȚIE - inspectorii ANAF Antifraudă au declanșat cea mai amplă verificare a comerțului on line nefiscalizat
error: Conținutul este protejat !!