AcasăCodul munciiSusținere angajatori și angajați - ce a adus nou OUG nr. 132/2020...

Susținere angajatori și angajați – ce a adus nou OUG nr. 132/2020 (info ANAF)

Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 720 din 10 August 2020, a fost publicata Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 132 din 07 August 2020TEXT INTEGRAL – privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

SUSȚINERE ANGAJATORI ȘI ANGAJAȚI

🎯 Angajatorii vor avea posibilitatea de a reduce timpul de muncă al salariaților cu cel mult 50% din durata prevăzută în contractul individual de muncă în situația reducerii temporare a activității determinate de instituirea stării de urgență / alertă / asediu.

🎯 Pe durata reducerii timpului de muncă salariații afectați de măsură beneficiază de o INDEMNIZAȚIE de 75% din diferența dintre salariul de bază brut prevăzut în contractul de muncă și salariul de bază brut aferent orelor de muncă efectiv prestate ca urmare a reducerii timpului de muncă.

🎯 Indemnizația este suportată de angajatori și se achită la data plății salariului aferent lunii respective, urmând a se deconta din bugetul asigurărilor de șomaj după îndeplinirea de către angajator a obligațiilor declarative și de plată privind impozitele și contribuțiile aferente acestor plăți.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

🎯 Procedura de decontare și perioada de aplicare se vor stabili prin hotărâre a Guvernului care se va aproba în termen de 30 de zile (până la data de 10 septembrie 2020).

🎯 Deducerea personală, în vederea stabilirii impozitului, se va stabili prin raportare la cumulul dintre indemnizație și veniturile din salarii (aferente muncii efectiv prestate).

Angajatorul poate dispune reducerea timpului de lucru și poate solicita decontarea indemnizației dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

a) măsura afectează cel puțin 10% din salariați;
b) reducerea activității este justificată de o diminuare a cifrei de afaceri cu cel puțin 10% față de luna similară din anul aterior (în cazul ONG, PFA, II diminuarea se raportează la veniturile realizate).

🔵 Angajatorii datorează contribuția asigurătorie pentru muncă (CAM) atât pentru veniturile salariale, cât și pentru indemnizație. 🔵

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti, in Monitorul Oficial nr. 720 din 10 August 2020, a fost publicata Ordonanța de Urgență a Guvernului României nr. 132 din 07 August 2020 - TEXT INTEGRAL - privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate...Susținere angajatori și angajați - ce a adus nou OUG nr. 132/2020 (info ANAF)
error: Conținutul este protejat !!