AcasăLegislatie actualizataOUG nr. 111/2020 - modificare Cod de Procedură Fiscală (info și text...

OUG nr. 111/2020 – modificare Cod de Procedură Fiscală (info și text integral)

Va informam pe aceasta cale ca, Monitorul Oficial nr. 620 din 15 iulie 2020, a fost publicata Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111 din 1 iulie 2020 – privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, pentru completarea art. 218 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 99/2006 privind instituţiile de credit şi adecvarea capitalului, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, precum şi pentru completarea art. 12 alin. (5) din Legea nr. 237/2015 privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI CATEVA PRECIZARI SUPLIMENTARE, DAR SI TEXTUL INTEGRAL – VIA AJFP DAMBOVITA (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS:

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

⚠️ – Instituţiile de credit, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică au obligaţia ca, la solicitarea organului fiscal central, să comunice, pentru fiecare titular care face subiectul solicitării, toate rulajele şi/sau soldurile conturilor deschise la acestea, precum şi informaţiile şi documentele privind operaţiunile derulate prin respectivele conturi.

⚠️ – Instituţiile de credit, instituţiile de plată şi instituţiile emitente de monedă electronică sunt obligate să comunice organului fiscal central, zilnic, informații privind deschiderea sau închiderea conturilor, precum și referitoare la închirierile de casete de valori.

PENTRU A DESCARCA TEXTUL OUG 111/2020 – CLICK AICI

⚠️ – Oficiul Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor va transmite lunar către A.N.A.F. rapoartele pentru tranzacţii cu sume în numerar, rapoartele privind transferurile externe în şi din conturi şi rapoartele privind activităţile de remitere de bani primite de la entităţile raportoare care au obligaţia transmiterii informaţiilor respective.

⚠️ – Pe baza datelor şi informaţiilor primite, A.N.A.F. va organiza Registrul central electronic pentru conturi de plăţi şi conturi bancare identificate prin IBAN.
Registrul permite identificarea, în timp util, a tuturor persoanelor fizice sau juridice care deţin sau controlează conturi de plăţi şi conturi bancare identificate prin IBAN sau casete de valori deţinute la o instituţie de credit de pe teritoriul României.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

⚠️ – Organul fiscal central, la cererea justificată a organului fiscal local sau a altei autorităţi publice centrale şi locale, transmite informaţiile din registru în scopul îndeplinirii de către aceste autorităţi a atribuţiilor prevăzute de lege.

⚠️ – Organizarea şi funcţionarea registrului se stabileşte prin ordin al preşedintelui A.N.A.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Va informam pe aceasta cale ca, Monitorul Oficial nr. 620 din 15 iulie 2020, a fost publicata Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111 din 1 iulie 2020 - privind modificarea şi completarea Legii nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării...OUG nr. 111/2020 - modificare Cod de Procedură Fiscală (info și text integral)
error: Conținutul este protejat !!