AcasăTVA - modificari si noutatiComunicarea la organul fiscal competent a pro-ratei provizorii care va fi aplicata...

Comunicarea la organul fiscal competent a pro-ratei provizorii care va fi aplicata în anul 2020 – info termen limita

Dupa cum am cuminicat si in anii trecuti, persoanele impozabile cu regim mixt de TVApentru care ponderea operaţiunilor cu drept de deducere în totalul operaţiunilor se modifică în anul curent faţă de anul precedent – trebuie sa stie urmatoarele:

27 ianuarie 2020 este termenul limită de comunicare la organul fiscal competent a pro – ratei provizorii care va fi aplicata in anul 2020 precum si modul de determinare a acesteia.

Pro-rata aplicabilă provizoriu pentru anul 2020 este :

• pro-rata definitivă, determinată pentru anul 2019.
SAU
• pro-rata estimată pe baza operaţiunilor prevăzute a fi realizate în anul 2020, în cazul persoanelor impozabile pentru care ponderea operaţiunilor cu drept de deducere în totalul operaţiunilor se modifică în anul curent faţă de anul precedent.

Temei legalclick aici.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

ATENTIE – Comunicarea deciziei de renunţare la aplicarea proratei speciale aprobate anterior de către persoanele impozabile cu regim mixt, care, în situaţii speciale, solicită MFP aprobarea aplicării unei pro-rate speciale.

Sursa (cu multumiri)DGFP Galati si DGRFP Dambovita

INFO SUPLIMENTAR – via DGFP Valcea

In cazul achiziţiilor pentru care nu se cunoaşte destinaţia, respectiv dacă vor fi utilizate pentru realizarea de operaţiuni care dau drept de deducere sau pentru operaţiuni care nu dau drept de deducere, ori pentru care nu se poate determina proporţia în care sunt sau vor fi utilizate pentru operaţiuni care dau drept de deducere şi operaţiuni care nu dau drept de deducere, se evidenţiază într-o coloană distinctă din jurnalul pentru cumpărări, iar taxa deductibilă aferentă acestor achiziţii se deduce pe bază de pro-rata.

Potrivit Codul Fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, cel mai târziu până la 27 ianuarie 2020 inclusiv, contribuabilii trebuie să comunice organului fiscal competent pro-rata provizorie care va fi aplicată în anul curent la determinarea taxei pe valoarea adăugată deductibile, precum şi modul de determinare a acesteia.

Pro-rata aplicabilă provizoriu pentru un an este pro-rata definitivă, determinată pentru anul precedent, sau pro-rata estimată pe baza operaţiunilor prevăzute a fi realizate în anul calendaristic curent, în cazul persoanelor impozabile pentru care ponderea operaţiunilor cu drept de deducere în totalul operaţiunilor se modifică în anul curent faţă de anul precedent.

În cazul unei persoane impozabile nou-înregistrate, pro-rata aplicabilă provizoriu este pro-rata estimată pe baza operaţiunilor preconizate a fi realizate în timpul anului calendaristic curent, care trebuie comunicată cel mai târziu până la data la care persoana impozabilă trebuie să depună primul său decont de taxă pe valoarea adăugată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum am cuminicat si in anii trecuti, persoanele impozabile cu regim mixt de TVA - pentru care ponderea operaţiunilor cu drept de deducere în totalul operaţiunilor se modifică în anul curent faţă de anul precedent – trebuie sa stie urmatoarele: - 27 ianuarie...Comunicarea la organul fiscal competent a pro-ratei provizorii care va fi aplicata în anul 2020 - info termen limita
error: Conținutul este protejat !!