AcasăCodul munciiSărbători legale începând cu 01.01.2020 (info) - zilele libere în care legal...

Sărbători legale începând cu 01.01.2020 (info) – zilele libere în care legal nu se lucrează (conform legislație în vigoare)

Dupa cum stiti (conform relatarilor din fiecare an), art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii reglementeaza zilele de Sarbatori Legale, insa avand in vedere solicitarile, ne-am propus sa actualizam din nou subiectul (ca in fiecare an, desigur).

In concluzie, dupa 01.01.2020 – zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează sunt:

– 1 si 2 ianuarie;
– 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Romane);
– Vinerea Mare (sau ultima zi de vineri înaintea Paştelui)
– prima și a doua zi de Paști;
– 1 mai;
– 1 iunie – Ziua Copilului;
– prima și a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 30 noiembrie – Sfântul Apostol Andrei cel Întâi chemat, Ocrotitorul României;
– 1 decembrie;
– prima și a doua zi de Crăciun;
– doua zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

ATENTIE – ZILELE LIBERE LEGALE SE PLATESC DE ANGAJATORI, iar daca se lucreaza, si zilele respective nu se pot compensa cu alte zile libere, ATUNCI MUNCA PRESTATA IN ZIUA DE SARBATOARE LEGALA SE PLATESTE DUBLU. Neacordarea zilelor libere presupune acordarea unui spor la salariul de bază de minim 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru – sursa ITM.

– Câte zile lucrătoare sunt în fiecare luna din anul 2020 (inclusiv detaliere pe ore lucrătoare) ? – click aici

ATENȚIE – amendă contravențională de până la 10.000 de lei – în cazul nerespectării regimului zilelor libere legal – CLICK AICI

UTIL (2019) – Precizări privind modul de acordare a sporului pentru munca desfășurată în zilele de repaus săptămânal, sărbători legale și în alte zile în care, conform legii, nu se lucrează – Min. Sănătățiiclick aici

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti (conform relatarilor din fiecare an), art. 139 din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii reglementeaza zilele de Sarbatori Legale, insa avand in vedere solicitarile, ne-am propus sa actualizam din nou subiectul (ca in fiecare an, desigur). In concluzie, dupa 01.01.2020 -...Sărbători legale începând cu 01.01.2020 (info) - zilele libere în care legal nu se lucrează (conform legislație în vigoare)
error: Conținutul este protejat !!