Prima de relocare – informații oficiale (actualizate la noiembrie 2019)

0
303

De primă de relocare beneficiază șomerii înregistrați la agențiile pentru ocuparea forței de muncă care se încadrează în muncă, potrivit legii, într-o altă localitate situată la o distanță mai mare de 50 km față de localitatea în care își au domiciliul sau reședința și, ca urmare a acestui fapt, își schimbă domiciliul sau își stabilesc reședința în localitatea respectivă sau în localitățile învecinate acesteia.

Cuantumul primei de relocare reprezintă 75% din suma destinată asigurării cheltuielilor pentru locuire în noul domiciliu sau noua reședință, dar nu mai mult de 900 lei.

Pentru a beneficia de primă de relocare care se acordă la cerere, persoanele trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

– să fie înregistrate la agențiile pentru ocuparea forței de muncă ;
– să se angajeze în baza unui contract de muncă, cu normă întreagă, pentru cel puțin 12 luni ;
– veniturile nete lunare realizate ce către acestea în situația în care sunt persoanele singure, sau împreună cu familiile acestora, să nu depășesc suma de 5.000 lei/lună;

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

În situația în care angajatorul sau autoritățile administrației publice locale sau centrale asigură locuință de serviciu sau suportarea cheltuielilor aferente chiriei din fonduri ale angajatorului sau fonduri publice, prima de relocare nu se acordă.

Persoanele care beneficiază de prima de relocare au dreptul la menținerea acesteia și în cazul în care, în perioada de 36 de luni de la angajare, le încetează raportul de muncă sau de serviciu la angajatorul la care s-au încadrat în muncă și se încadrează în termen de 30 de zile la un alt angajator, în aceleași condiții.

ATENTIE – Plachetă ANPC oprire temporară activitate – model oficial (CONFORM LEGISLAȚIE) – click aici

Sursa (cu multumiri) – AJFM Satu Mare

REVEDEȚI PREZENTAREA
Salarizare
Articolul precedentRegimul fiscal aplicabil biletelor de valoare – din punctul de vedere al impozitului pe profit, la angajator
Articolul următorRegimul fiscal aplicabil biletelor de valoare – din punctul de vedere al contribuțiilor sociale obligatorii (oficial)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.