Extrase Trezorerie on-line – noi precizări de la ANAF (pentru entități private și publice)

2
5485

Pentru toate conturile de disponibil deschise pe numele operatorilor economici şi altor entităţi la unităţile trezoreriei statului se eliberează extrase de cont în format electronic (fişier PDF cu XML ataşat), semnate cu certificat digital emis de Ministerul Finanţelor Publice, cu certificat digital calificat sau cu sigiliu electronic, titular Ministerul Finanţelor Publice, după caz, fără perceperea de comisioane.

Instituţiile publice pot vizualiza şi descărca prin intermediul persoanelor înrolate în Sistemul naţional de raportare Forexebug extrasele de cont în format electronic ale tuturor conturilor deschise la unităţile trezoreriei statului (fişier PDF cu XML ataşat). Operatorii economici şi alte entităţi care au conturi deschise la unităţile trezoreriei statului pot vizualiza şi descărca extrasele conturilor, în format electronic, prin intermediul persoanelor care sunt înregistrate pe baza certificatului digital calificat ca utilizatori ai serviciilor «Spaţiul Privat Virtual» şi/sau «Depunere declaraţii on-line» existente pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice, portalul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Cererea de înregistrare ca utilizatori ai serviciului Spaţiu Privat Virtual a persoanelor care deţin certificat digital calificat este disponibilă la următorul link : https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularjuridice.jsp.

Instrucţiunile privind înregistrarea ca utilizatori ai serviciului “Spaţiu Privat Virtual” a persoanelor care deţin certificat digital pot fi consultate la următorul link: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/AplicatiiDec/Instructiuni_utilizareSPV_PJ.pdf.

Pentru vizualizarea şi descărcarea extraselor de cont în format electronic se va accesa cu tokenul de semnătură electronică conectat la calculator butonul „Autentificare certificat” situat pe pagina principală a A.N.A.F (www.anaf.ro), în dreapta sus.

Eliberare extrase de cont în format electronic – precizări de ultima ora de la ANAF (august 2019) – click aici

Reprezentanţii legali ai operatorilor economici care nu sunt de acord cu accesul la vizualizarea şi descărcarea extraselor de cont în format electronic al persoanelor înregistrate pe baza certificatului digital calificat ca utilizatori ai serviciilor «Spaţiul Privat Virtual» şi/sau «Depunere declaraţii on-line» notifică în scris unitatea trezoreriei statului la care au deschis conturile referitor la faptul că nu optează pentru această modalitate de primire a extraselor de cont. Începând cu prima zi lucrătoare de la depunerea notificării, unităţile trezoreriei statului sistează punerea la dispoziţie a extraselor de cont în format electronic, acestora urmând a le fi puse la dispoziţie extrasele pe suport hârtie.

În cazul în care operatorii economici şi alte entităţi nu depun notificarea la unităţile trezoreriei statului, se consideră că aceştia şi-au dat implicit acordul pentru vizualizarea şi descărcarea extraselor de cont în format electronic de către persoanele care sunt înregistrate ca utilizatori ai serviciilor «Spaţiul Privat Virtual» şi/sau «Depunere declaraţii on-line» pe baza certificatului digital calificat.

UPDATE – Notificare către Trezorerie – prin care firma optează pentru modalitatea de primire pe hârtie a extraselor de cont (model) – click aici

În măsura în care instituţiilor publice, operatorilor economici şi altor entităţi cărora li se eliberează extrase de cont în format electronic le sunt necesare extrase de cont pe suport hârtie, acestea vor adresa unităţii trezoreriei statului o cerere scrisă în acest sens, în care vor indica perioada şi conturile pentru care se solicită extrasele respective.Pentru eliberarea extraselor pe suport hârtie se percep comisioane.

Baza legală: O.M.F.P nr.2425 din 26 iunie /2019 pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.146/2002 privind formarea şi utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului,aprobată cu modificări prin Legea nr.201/2003,aprobate prin Ordinului ministrului finanţelor publice nr.1235/2003, publicat în Monitorul Oficial al României nr.548 din 3 iulie 2019.

Vizualizarea on-line a extrasului de cont de la Trezorerie (și descărcarea) – info oficial cu privire la OMFP 2425/2019 – click aici

Sursa (cu multumiri) – Biroul comunicare şi servicii interne (Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice OLT)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Trezoreria Statului
Articolul precedentDeclarația 300 (noul decont de TVA) – ANAF a publicat azi pe site noul PDF inteligent, valabil de la data de 01.07.2019
Articolul următorOPANAF 2098/2019 – emiterea și comunicarea unor acte administrative și de executare pentru debitorii care înregistrează obligații fiscale restante sub o anumită limită
extrase-trezorerie-on-line-noi-precizari-de-la-anaf-pentru-entitati-private-si-publicePentru toate conturile de disponibil deschise pe numele operatorilor economici şi altor entităţi la unităţile trezoreriei statului se eliberează extrase de cont în format electronic (fişier PDF cu XML ataşat), semnate cu certificat digital emis de Ministerul Finanţelor Publice, cu certificat digital calificat sau...

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.