Facturi primite în altă perioadă de raportare faţă de data emiterii acestora de către furnizori – nu se face rectificativă la D 394

1
1273

Dupa cum stiti – DETALII AICI – joi 30 mai 2019, este termenul limită pentru depunerea „Declarației informative privind livrarile/prestările și achizițiile efectuate pe teritorul național” – aferente perioadei de raportare precedente (APR. 2019), Formular 394.

In acest sens, ANAF vine din nou cu precizarea ca – nu vor face obiectul redepunerii declaraţiei facturile primite de persoana impozabilă în altă perioadă de raportare faţă de data emiterii acestora de către furnizori.

Numai in cazul în care, după depunerea declaraţiei, persoana impozabilă constată existenţa unor omisiuni/erori în datele declarate, aceasta trebuie să depună o nouă declaraţie corect completată cu operaţiunile care necesită modificarea şi/sau operaţiunile care nu au fost declarate, declaraţie care înlocuieşte declaraţia informativă depusă iniţial.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

ALTE INFORMATII:

Declaraţia se depune în format electronic sub forma unui fişier PDF, care are ataşat un fişier XML, a cărui structură este disponibilă pe portalul Agenţiei Naţionale de
Administrare Fiscală (ANAF). Declaraţia se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-România.

Pentru depunerea declaraţiei, plătitorul trebuie să deţină un certificat calificat, eliberat în condiţiile Legii nr. 455/2001 privind semnătura electronică, republicată. Declaraţia se completează/validează cu ajutorul programelor de asistenţă.

Programele de asistenţă sunt puse la dispoziţia contribuabililor gratuit de unităţile fiscale subordonate sau pot fi descărcate de pe site-ul ANAF, la adresa www.anaf.mfinante.gov.ro – SAU AICI.

Sursa (cu multumiri) – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Teleorman

REVEDEȚI PREZENTAREA
Declaratii Fiscale
Articolul precedentDocumentul Portabil A1 – documente necesare în cazul angajatorilor (oficial – 2019)
Articolul următorFișier util pentru cei care lucrează cu zilieri – calcul brut, net, contribuții (util după 01.05.2019)

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.