Deplasare produse accizabile care nu ajung la destinație – speța oficiala ANAF

0
273

Intrebare – În cazul unei deplasări de produse accizabile în regim suspensiv expediate din România către Bulgaria, dar care nu ajung la destinaţie, unde are loc eliberarea pentru consum?

Raspuns

Potrivit Codului fiscal, când produsele accizabile care se deplasează în regim suspensiv de accize nu ajung la destinaţie şi pe parcursul deplasării nu a fost constatată nicio neregulă care să fie considerată eliberare pentru consum, în acest caz, se consideră că, neregula s-a produs în statul de expediţie şi în momentul expedierii produselor accizabile. Prin urmare, în cauză, cum statul de expediţie este România, se consideră că, eliberarea pentru consum a avut loc în România.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 412 al. 4

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 29.09.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Accize
Articolul precedentContabili și resurse pentru ei (pagina noastră oficială de Facebook) – peste 42.000 like-uri. Vă mulțumim mult tuturor!
Articolul următorFişa activității zilnice (FAZ) – aplicație utila pentru evidenta foi parcurs, parc auto, angajați, etc. (gratuit)
Intrebare - În cazul unei deplasări de produse accizabile în regim suspensiv expediate din România către Bulgaria, dar care nu ajung la destinaţie, unde are loc eliberarea pentru consum? Raspuns Potrivit Codului fiscal, când produsele accizabile care se deplasează în regim suspensiv de accize nu...deplasare-produse-accizabile-care-nu-ajung-la-destinatie-speta-oficiala-anaf

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.