Reziduuri de produse energetice rezultate din exploatare – vânzare (speță ANAF)

1
344

Intrebare – Reziduurile de produse energetice rezultate din exploatare, în alte locaţii decât antrepozitele fiscale, pot să fie vândute?

Raspuns

Potrivit normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, toate reziduurile de produse energetice de tipul – scurgeri, spălări, curăţări, decantări, degradate calitativ, rezultate din exploatare în alte locaţii decât antrepozitele fiscale de producţie pot fi vândute, pentru prelucrare în vederea obţinerii de produse accizabile de natura celor energetice supuse regimului de accizare, către un antrepozit fiscal de producţie.

Vânzarea are loc numai pe bază de factură sau aviz de însoţire, vizate de reprezentantul autorităţii vamale teritoriale în a cărei rază de competenţă îşi desfăşoară activitatea antrepozitul fiscal, precum şi de reprezentantul autorităţii vamale teritoriale în a cărei rază de competenţă sunt locatiile unde au fost colectate reziduurile.

IMPORTANT – ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER (STIRILE VOR AJUNGE TOT TIMPUL, DAR SI REPEDE – LA TINE) – CLICK AICI

Baza legala

– Legea nr 207 / 2015 articolul 435 al. 8
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 161 al.1

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 25.09.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

REVEDEȚI PREZENTAREA
Spete ANAF
Articolul precedentDeclarația Unică (speță oficială ANAF 2019) – venituri din transferul titlurilor de valoare și din închiriere în lei
Articolul următorF4109 – versiune nouă (15.03.2019) a declarației privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate (AMEF)
reziduuri-de-produse-energetice-rezultate-din-exploatare-vanzare-speta-anafIntrebare - Reziduurile de produse energetice rezultate din exploatare, în alte locaţii decât antrepozitele fiscale, pot să fie vândute? Raspuns Potrivit normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, toate reziduurile de produse energetice de tipul - scurgeri, spălări, curăţări, decantări, degradate calitativ, rezultate din exploatare...

1 COMENTARIU

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.