AcasăTVA - modificari si noutatiReziduuri de produse energetice rezultate din exploatare - vânzare (speță ANAF)

Reziduuri de produse energetice rezultate din exploatare – vânzare (speță ANAF)

Intrebare – Reziduurile de produse energetice rezultate din exploatare, în alte locaţii decât antrepozitele fiscale, pot să fie vândute?

Raspuns

Potrivit normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, toate reziduurile de produse energetice de tipul – scurgeri, spălări, curăţări, decantări, degradate calitativ, rezultate din exploatare în alte locaţii decât antrepozitele fiscale de producţie pot fi vândute, pentru prelucrare în vederea obţinerii de produse accizabile de natura celor energetice supuse regimului de accizare, către un antrepozit fiscal de producţie.

Vânzarea are loc numai pe bază de factură sau aviz de însoţire, vizate de reprezentantul autorităţii vamale teritoriale în a cărei rază de competenţă îşi desfăşoară activitatea antrepozitul fiscal, precum şi de reprezentantul autorităţii vamale teritoriale în a cărei rază de competenţă sunt locatiile unde au fost colectate reziduurile.

IMPORTANT – ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER (STIRILE VOR AJUNGE TOT TIMPUL, DAR SI REPEDE – LA TINE) – CLICK AICI

Baza legala

– Legea nr 207 / 2015 articolul 435 al. 8
– Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 161 al.1

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 25.09.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - Reziduurile de produse energetice rezultate din exploatare, în alte locaţii decât antrepozitele fiscale, pot să fie vândute? Raspuns Potrivit normelor metodologice de aplicare a Codului Fiscal, toate reziduurile de produse energetice de tipul - scurgeri, spălări, curăţări, decantări, degradate calitativ, rezultate din exploatare...Reziduuri de produse energetice rezultate din exploatare - vânzare (speță ANAF)
error: Conținutul este protejat !!