AcasăDeclaratia Unica 212ULTIMA ORA (comunicat MFP) - termenul de depunere a "Declarației Unice" și...

ULTIMA ORA (comunicat MFP) – termenul de depunere a „Declarației Unice” și a „Formularului 230” va fi extins până la 31 iulie 2019

Ministerul Finanțelor Publice propune printr-un proiect de act normativ extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuie să depună Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, precum şi a formularului 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”.

Tot până la 31 iulie 2019 se extinde și termenul pentru plata impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale obligatorii, datorate de persoanele fizice în situațiile reglementate de Codul fiscal.

UPDATE (14.03.2019) – OUG 15/2019 – prelungirea termenului pentru Declarația Unică, noul termen – 31 iulie 2019 (MOF 204/2019) – click aici

Contribuabilii care au depus până la 31 iulie 2018 Declarația Unică, beneficiază de o bonificație de 5% din impozitul pe venit aferent anului 2018 și plătit integral până la 31 iulie 2019. Bonificația se acordă corespunzător și pentru contribuțiile sociale datorate potrivit legii.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri din România şi/sau din străinătate, și de cele care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii.

Declarația Unică se depune online, atât prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV), pe baza de nume utilizator și parolă, sau cu certificat digital calificat, cât și prin intermediul portalului e-guvernare.ro.

De asemenea, proiectul de act normativ conține o serie de modificări necesare pentru buna desfășurare a Campionatului European de Fotbal 2020. Proiectul de act normativ este publicat pe site-ul MFP la rubrica Transparență decizională – IL PUTETI CONSULTA AICI.

ATENȚIE – utilizarea SPV cu username și parolă este momentan indisponibilă (oficial ANAF) – click aici

Sursa – MFP Facebook

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Ministerul Finanțelor Publice propune printr-un proiect de act normativ extinderea până la 31 iulie a.c., a termenului până la care contribuabilii, persoane fizice trebuie să depună Declarația Unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale, precum şi a formularului 230 „Cerere privind destinația...ULTIMA ORA (comunicat MFP) - termenul de depunere a "Declarației Unice" și a "Formularului 230" va fi extins până la 31 iulie 2019
error: Conținutul este protejat !!