AcasăCodul munciiITM - beneficiarul care folosește zilieri pentru alte activități (decât necalificate) -...

ITM – beneficiarul care folosește zilieri pentru alte activități (decât necalificate) – amendă de la 10.000 la 20.000 lei

Noi reglementari privind munca prestata de zilieri! Începând de vineri, 13.04.2018 intră în vigoare modificările aduse Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activități cu caracter ocazional desfășurate de zilieri, prin Legea nr. 86/2018 publicată în Monitorul Oficial al României, partea I nr. 313 din data de 10.04.2018.

Potrivit noilor modificări legislative, intermedierea între cererea și oferta de muncă zilieră, în vederea stabilirii de raporturi de muncă între beneficiari și zilieri, se realizează pe teritoriul României, de către agențiile de intermediere acreditate de agențiile județene pentru ocuparea forței de muncă, în condițiile stabilite prin actul normativ.

Agențiile de intermediere nu vor avea dreptul să le ceară zilierilor nici o taxă în schimbul demersurilor efectuate în vederea recrutării acestora de către beneficiar.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

Prin noua lege se completează lista domeniilor CAEN în care se poate presta munca necalificată cu caracter ocazional de către zilieri, cu următoarele:

– hoteluri și alte facilități de cazare similare – clasa 5510;
– restaurante – clasa 5610;
– alte activități de alimentație n.c.a. – 5629;
– baruri și alte activități de servire a băuturilor – clasa 5630.

UTIL – Codul Muncii – înainte și după modificările intrate în vigoare la 13.04.2018 (Lege nr. 88/2018) – tabel comparativ – click aici

ITM atrage din nou atenția asupra faptului că – zilierii pot desfăşura numai activităţi necalificate, cu caracter ocazional, aşa cum prevede art. 2 din Legea 52/2011 și numai în domeniile expres reglementate de actul normativ. Beneficiarul care foloseşte zilieri pentru alte activităţi se sancţionează cu amendă de la 10.000 la 20.000 lei (art. 14 alin. 1, lit. e).

Sursa (cu multumiri) – Biroul de presă al ITM Arad

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!