AcasăCalendar contabil/fiscalDeclaratia/Formularul 017 - precizări importante de la ANAF (oficial)

Declaratia/Formularul 017 – precizări importante de la ANAF (oficial)

Avand in vedere ca in Monitorul Oficial al României nr. 854/ 27 octombrie 2016 a fost publicat OPANAF nr. 2.994/ 2016 privind procedura de înregistrare a contractelor/ documentelor încheiate între persoane juridice române, persoane fizice rezidente, precum şi persoane juridice străine care desfăşoară activitate în România printr-un sediu permanent/ sediu permanent desemnat şi persoane juridice străine sau persoane fizice nerezidente – ANAF vine cu o serie de precizari.

Persoanele juridice române, persoanele fizice rezidente, precum si persoanele juridice străine care desfăsoară activitate în România printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat,

beneficiare ale unor prestări de servicii de natura activitătilor de lucrări de constructii, montaj, supraveghere, consultantă, asistentă tehnică si orice alte activităti,
executate de persoane juridice străine sau fizice nerezidente pe teritoriul României,

au obligația să înregistreze contractele/documentele încheiate cu acețti parteneri prin depunerea formularului 017 la organele fiscale teritoriale in a caror raza teritoriala isi au domiciliul fiscal, potrivit procedurii instituite prin OPANAF nr. 2994/2016 publicat in MO nr. 854/27.10.2016.In cazul in care acestea au calitatea de contribuabili mari si mijlocii , potrivit reglementarilor legale in vigoare, formularul 017 se va depune la organul fiscal central competent pentru administrare.

Nu fac obiectul inregistrării contractele/documentele pentru activităţi desfăşurate in afara teritoriului Romaniei.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA „Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Atunci când nu este încheiat contract în formă scrisă, se înregistrează documentele care justifică prestările efective de servicii pe teritoriul României: situaţii de lucrări, procese-verbale de recepţie, rapoarte de lucru, studii de fezabilitate, studii de piaţă sau orice alte documente corespunzătoare.

Declaraţia se completează şi se depune pentru fiecare contract sau document care justifică prestările efective de servicii efectuate pe teritoriul României, în termen de 30 de zile de la data încheierii contractelor sau de la data emiterii oricăror documente prevăzute de lege.

Declaraţia se depune în format hârtie direct la registratura organului fiscal central competent sau prin poştă, cu confirmare de primire, fără a fi insoţită de documente doveditoare ale datelor inscrise in declaraţie.

Declaraţia poate fi depusă şi prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, potrivit legii.

În situaţia în care în datele declarate iniţial intervin modificări, acestea se declară, în termen de 15 zile de la data producerii acestora, prin depunerea unei noi declaraţii, având bifată căsuţa „Declaraţie de menţiuni”.

Sursa – cu multumiri – AJFP Arges


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura