AcasăNewsTermen limita 21.05.2009 - pentru a beneficia de calculul taxei nemajorate la...

Termen limita 21.05.2009 – pentru a beneficia de calculul taxei nemajorate la autovehiculele achizitionate

Cu ocazia acestui articol va reamintim că, pentru autovehiculele achiziţionate în vederea înmatriculării în România înainte de data de 15 decembrie 2008 şi care nu au fost înmatriculate în România până la 19.02.2009 se aplică nivelul taxei pe poluare pentru autovehicule prevăzut în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008, cu modificările ulterioare, în vigoare până la data publicării Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 208/08.12.2008 pentru stabilirea unor măsuri privind taxa pe poluare pentru autovehicule, în condiţiile art. II(1) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 7/2009.

Prin autovehicule achiziţionate în vederea înmatriculării în România înainte de 15 decembrie 2008 se înţelege:
– autovehiculele pentru care a fost lansată comandă fermă anterior datei de 15 decembrie 2008 şi pentru care se face dovada plăţii integrale sau a unui avans,
– autovehiculele ce au fost introduse în ţară şi pentru care se face dovada cu carnet de TIR/CMR/CIM şi/sau dovada radierii din ţara de provenienţă,
– autovehiculele pentru care s-a eliberat dovada de înmatriculare provizorie de către autorităţiile din ţara de provenienţă a autovehiculului, emisă înainte de 15 decembrie 2008.

Pentru a beneficia de calculul taxei nemajorate, contribuabilii persoane fizice/juridice, trebuie să aducă în completarea documentaţiei depuse (până la 12 martie 2009) şi înregistrată la autoritatea fiscală competentă, pînă cel târziu 21 mai 2009, documentele necesare înmatriculării, prevăzute la art. 3 alin. (2) din Hotărârea nr. 686 din 24 iunie 2008 privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 50/2008 pentru instituirea taxei pe poluare pentru autovehicule, respectiv:
a) cartea de identitate a vehiculului; şi
b) în cazul autovehiculelor rulate achiziţionate din alte state, un document din care să rezulte data primei înmatriculări a acestora, şi, după caz, declaraţia pe propria răspundere, precum şi rezultatul expertizei tehnice efectuate de Regia Autonomă „Registrul Auto Român” ori rezultatul evaluării individuale efectuate.

Informatii via – finantevalcea.ro


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura