AcasăProfit / venitCare sunt modificările aduse Codului Fiscal - de către Ordonanța de Urgență...

Care sunt modificările aduse Codului Fiscal – de către Ordonanța de Urgență nr. 13/2021 (informații oficiale ANAF)

Dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 197 din 26 Februarie 2021, a fost publicata Ordonanță de Urgență a Guvernului României nr. 13 din 24 Februarie 2021TEXT INTEGRAL – pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și a Legii contabilității nr. 82/1991.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI O SINTEZA UTILA – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

🔵 Impozitul pe profit

📌 • A fost eliminată prevederea referitoare la nedeductibilitatea cheltuielilor efectuate ca urmare a unor tranzacţii cu o persoană situată într-un stat care, la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în anexa II (inclusiv Turcia) din Lista UE a jurisdicţiilor necooperante în scopuri fiscale, publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene (a rămas restricția doar pentru statele incluse în anexa I și doar în situația în care tranzacțiile nu au un scop economic).

📌 • Pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit, cheltuielile efectuate ca urmare a unor tranzacţii cu o persoană situată într-un stat care, la data înregistrării cheltuielilor, este inclus în anexa II (inclusiv Turcia), reprezintă cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal începând cu trimestrul I al anului 2021.
Impozitul pe venit

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

📌 • Neimpozitarea și neincluderea în baza de calcul al contribuțiilor sociale a contravalorii serviciilor turistice şi/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului de odihnă, pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora acordate de angajator, în măsura în care valoarea totală a acestora, într-un an fiscal, pentru fiecare salariat, nu depăşeşte nivelul unui câștig salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în care au fost acordate.

📌 • În anul 2021 termenul de depunere a declaraţiei anuale de venit pentru asocierile fără personalitate juridică şi entităţi supuse regimului transparenţei fiscale (D204), prevăzută la art. 107 alin. (5) și art. 125 alin. (4) este până la data de 15 aprilie 2021, inclusiv (anterior era sfârșitul lunii februarie).

📌 Plafoane/praguri fiscale 2021 – pe fiecare impozit/taxa/contribuție (inclusiv termene ANAF și declarații de depus) 📌 – CLICK AICI

🔵 TVA

👉 • Ridicarea plafonului cifrei de afaceri până la care se poate aplica sistemul TVA la încasare, de la 2.250.000 lei la 4.500.000 lei.

👉 • Persoanele impozabile care aplică sistemul TVA la încasare și care au depășit în cursul lunii ianuarie 2021 plafonul de 2.250.000 lei, dar nu au depășit plafonul de 4.500.000 lei, nu vor fi radiate din Registrul persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare.

👉 Monografie contabilă salarizare (resurse umane/HR) – valabilă din 01.01.2021 (normal și sector construcții) 👉 – CLICK AICI

21 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti deja, in Monitorul Oficial nr. 197 din 26 Februarie 2021, a fost publicata Ordonanță de Urgență a Guvernului României nr. 13 din 24 Februarie 2021 - TEXT INTEGRAL - pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și...Care sunt modificările aduse Codului Fiscal - de către Ordonanța de Urgență nr. 13/2021 (informații oficiale ANAF)
error: Conținutul este protejat !!