AcasăCodul munciiOFICIAL - majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în...

OFICIAL – majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.230 de lei, aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi – DUPA CUM AM SPUS SI AICI Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede ca nivelul acestuia să fie majorat la 2.230 lei lunar, începând cu data de 1 ianuarie 2020, față de 2.080 lei în prezent, ceea ce reprezintă o creștere de 7,2 % față de luna decembrie 2019. Tariful orar pentru un program complet de lucru de 167,333 ore va crește anul viitor de la 12,43 lei la 13,327 lei.

Pentru stabilirea salariului minim s-a avut în vedere o formulă de calcul care ia în considerare rata inflației și creșterea reală a productivității muncii pe persoană – POTRIVIT MMPS.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

”Este datoria noastră să sprijinim angajații cu venituri reduse, iar prin majorarea salariului minim facem acest lucru. În același timp, decizia asupra procentului cu care va crește salariul minim trebuie să fie cumpătată și realistă, astfel încât să asigurăm și menținerea echilibrului economic. Creșterea salariului minim brut are impact pozitiv asupra grupului țintă căruia i se adresează, însă este necesar ca orice modificare să țină cont de economia reală, mai ales după o perioadă de creșteri succesive accelerate. Majorarea aprobată astăzi de Guvern este una responsabilă, iar decizia a fost luată în urma consultării partenerilor sociali și pe baza unor calcule care au implicat toate cifrele și analizele pe care le-am putut accesa din sistemul public.”, a declarat ministrul Muncii și Protecției Sociale, doamna Violeta Alexandru.

Actul normativ prevede și faptul că, începând de anul viitor, pentru persoanele încadrate pe funcţii pentru care se prevede nivelul de studii superioare, cu vechime în muncă de cel puţin un an în domeniul studiilor superioare, salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, în care nu sunt incluse și sporurile şi alte adaosuri, se menține la 2.350 lei lunar.

NOU SI UTIL – Model CIM (contract individual muncă) – cu cerințe GDPR incluse, plus alte complementari (model gratuit și editabil) – click aici

Nivelul salariului de bază minim brut a fost stabilit în urma dezbaterilor cu partenerii sociali, fiind organizate două ședințe ale Consiliului Național Tripartit, în 26.11.2019 și în 03.12.2019, și dezbătut în Comisia de Dialog Social de la nivelul Ministerului Muncii și Protecției Sociale, în 09.12.2019 – potrivit MMJS.

Sursa – Serviciul Comunicare, Mass-Media și Relații cu Publicul

5 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi - DUPA CUM AM SPUS SI AICI - Hotărârea pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, care prevede ca nivelul acestuia să fie majorat la 2.230 lei lunar, începând cu data...OFICIAL - majorarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată la 2.230 de lei, aprobată de Guvern
error: Conținutul este protejat !!