AcasăTVA - modificari si noutatiTVA - drept de deducere investiții nefinalizate (speța ANAF)

TVA – drept de deducere investiții nefinalizate (speța ANAF)

Intrebare – În cazul imobilizărilor în curs de execuţie care nu se mai finalizează, în baza unei decizii de abandonare a executării lucrărilor de investiţii, persoana impozabilă îşi poate păstra dreptul de deducere exercitat în baza prevederilor din Codul fiscal?

Raspuns

Potrivit prevederilor din normele metodologice de aplicare a titlului VII din Codul fiscal, în cazul imobilizărilor în curs de execuţie care nu se mai finalizează, în baza unei decizii de abandonare a executării lucrărilor de investiţii, fiind scoase din evidenţă pe seama conturilor de cheltuieli, persoana impozabilă îşi poate păstra dreptul de deducere exercitat în baza prevederilor din Codul fiscal, indiferent dacă sunt sau nu valorificate prin livrarea imobilizărilor ca atare ori după casare, dacă din circumstanţe care nu depind de voinţa sa persoana impozabilă nu utilizează niciodată aceste bunuri/servicii pentru activitatea sa economică.

IMPORTANT – ABONEAZA-TE LA NEWSLETTER (STIRILE VOR AJUNGE TOT TIMPUL, DAR SI REPEDE – LA TINE) – CLICK AICI

Baza legala

Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 67 alin. (17)

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 27.09.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Intrebare - În cazul imobilizărilor în curs de execuţie care nu se mai finalizează, în baza unei decizii de abandonare a executării lucrărilor de investiţii, persoana impozabilă îşi poate păstra dreptul de deducere exercitat în baza prevederilor din Codul fiscal? Raspuns Potrivit prevederilor din normele...TVA - drept de deducere investiții nefinalizate (speța ANAF)
error: Conținutul este protejat !!