AcasăProfit / venitSe datorează impozit pe venit pentru veniturile obţinute de persoane fizice din...

Se datorează impozit pe venit pentru veniturile obţinute de persoane fizice din lichidarea unei persoane juridice?

Conform Codului fiscal, veniturile din lichidarea unei persoane juridice sunt cuprinse în categoria veniturilor din investitii. Venitul impozabil realizat din lichidarea unei persoane juridice reprezintă excedentul distribuţiilor în bani sau în natură peste aportul la capitalul social al persoanei fizice beneficiare.

Conform Codului fiscal, venitul impozabil obţinut din lichidarea unei persoane juridice de către acţionari/asociaţi persoane fizice sau din reducerea capitalului social, potrivit legii, care nu reprezintă distribuţii în bani sau în natură ca urmare a restituirii cotei-părţi din aporturi se impun cu o cotă de 16%, impozitul fiind final.

Obligaţia calculării, reţinerii şi plăţii impozitului revine persoanei juridice. Impozitul calculat şi reţinut la sursă în cazul lichidării persoanei juridice se plăteşte până la data depunerii situaţiei financiare finale la oficiul registrului comerţului.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Prin urmare, pentru veniturile obţinute de persoana fizice din lichidarea unei persoane juridice se datorează împozit pe venit în cotă de 16% impozitul fiind final. Obligația calculării, reţinerii şi plăţii impozitului revine persoanei juridice.

TOATE SPETELE DE LA ANAF (FOARTE UTIL) – CLICK AICI

Baza legala – Legea nr 227 / 2015 articolul 91 lit.e), 94 alin.(11), 97 alin.(5)

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 27.09.2018 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Conform Codului fiscal, veniturile din lichidarea unei persoane juridice sunt cuprinse în categoria veniturilor din investitii. Venitul impozabil realizat din lichidarea unei persoane juridice reprezintă excedentul distribuţiilor în bani sau în natură peste aportul la capitalul social al persoanei fizice beneficiare. Conform Codului fiscal,...Se datorează impozit pe venit pentru veniturile obţinute de persoane fizice din lichidarea unei persoane juridice?
error: Conținutul este protejat !!