NEWS – MFP prin ANAF scade birocrația pentru comercianții de produse energetice

0
401

Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice a fost îmbunătățită, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil.

Astfel, dispare obligația firmelor care comercializează produse energetice în sistem angro de a deține spații de depozitare pentru acestea. De asemenea, dispar și formalitățile aferente recepționării și livrării produselor energetice din aceste spații.

Cu toate acestea, dacă activitatea necesită utilizarea spațiilor de depozitare, rămân valabile condițiile de control și supraveghere a acestora (dotarea cu rezervoare verificate metrologic, dotarea cu sisteme de gestiune a stocurilor conectate la cu rezervoarele ce carburanți, dotarea cu sistem de supraveghere video).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Această inițiativă are la bază următoarele deziderate:

1. Implementarea unui cadru de reglementare suplu, eficient și adaptat cerințelor legitime ale mediului economic.
2. Asigurarea premiselor pentru funcționarea eficientă a pieței produselor energetice.
3. Limitarea impactului asupra mediului concurențial și asigurarea proporționalității intervenției instituțiilor de control în economie. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenția statului trebuie să fie punctuală, proporțională și adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activității tuturor participanților la piață.

”Mă bucur că noua conducere a ANAF a înțeles importanța unei atitudini corecte față de mediul de afaceri și și-a asumat eliminarea acestui obstacol din fața competiției loiale pe piața produselor energetice. Această abordare respectă angajamentul meu pentru încurajarea dezvoltării mediului de afaceri autohton și reprezintă o premisă importantă pentru succesul modernizării și eficientizării activității ANAF. Rolul statului este de a încuraja mediul de afaceri și de a le crea condițiile pentru un comportament corect. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenția statului trebuie să fie punctuală, proporțională și adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activității tuturor participanților la piață.” a precizat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.

Proiectul de ordin poate fi consultat pe site – ul ANAF la rubrica Transparenta decizională.

REVEDEȚI PREZENTAREA
ANAF
Articolul precedentBilanț 31.12.2018 – Raport/Proces-verbal pentru Adunare Generala Asociați/Acționari (model pentru situație profit)
Articolul următorIMPORTANT – consecințele, pe linie de accize, ale ieșirii Regatului Unit, fără acord, din Uniunea Europeană (oficial)

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.