AcasăNewsInspectorii ANSVSA – controale tematice la nivel național, în perioada 24 mai...

Inspectorii ANSVSA – controale tematice la nivel național, în perioada 24 mai 2018 – 3 iunie 2018

ANSVSA a dispus demararea unei acțiuni tematice de control la nivel national, în perioada 24 mai – 3 iunie, interval în care sunt minivacanțele prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor și a zilei de 1 iunie .

Scopul acestor controale este de a preveni apariția unor episoade de toxiinfecție alimentară, prin intensificarea controalelor oficiale şi a măsurilor care trebuie aplicate pentru protejarea sănătăţii consumatorilor.

În contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară, verificările se vor concentra în zonele de agrement/ localităţile de interes turistic, în care se organizează anumite evenimente (târguri de vară, pensiuni turistice, parcuri și paviloane expoziționale în care se organizează festivaluri de tip ”Street Food”, aşezăminte de cult unde au loc pelerinaje ocazionate de sărbători religioase etc.).

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS) – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI.

La aceste acţiuni tematice vor participa medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi ai circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ).

Inspectorii sanitari veterinari vor controla modul în care sunt respectate cerințele și normele legale, cum sunt cele privind: igiena și întreţinerea spaţiilor, facilităţilor şi a echipamentelor de lucru, respectarea bunelor practici de igienă și de producție, asigurarea trasabilităţii produselor alimentare, corectitudinea etichetării şi a marcării acestora, condițiile privind manipularea, transportul, depozitarea, prepararea, expunerea și comercializarea produselor alimentare etc.

DGAF a verificat în trei zile 3.499 de agenți economici, dacă utilizează aparatele de marcat electronice fiscale. Acțiunile vot continua! – click aici

Obiectivele vizate sunt: unități de tip fast food, depozite alimentare, unităţi de tip supermarket şi hipermaket, magazine alimentare, pensiunile turistice, laboratoarele de cofetărie şi patiserie, beach-baruri, restaurantele şi alte unităţi de alimentaţie publică în care se prepară şi se servesc alimente.

Reamintim cetățenilor numărul de telefon al „Call Center”–ului A.N.S.V.S.A. 0800 826 787, care poate fi apelat non-stop, gratuit, din orice reţea de telefonie, la care pot sesiza neregulile pe care le observă în domeniul siguranţei alimentelor.

Sursa – Serviciul Comunicare

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!