AcasăNewsAutorizațiile de antrepozit fiscal, valabile cinci ani - comunicat oficial MFP

Autorizațiile de antrepozit fiscal, valabile cinci ani – comunicat oficial MFP

Perioada de valabilitate a autorizațiilor de antrepozit fiscal se modifică de la 3 la 5 ani, începând cu data de 1 ianuarie 2016. Modificarea este făcută în vederea aplicării unitare a prevederilor art. 365 alin. (2) lit. f) din Legea nr.227/2015 .

În prezent, potrivit art. 206 (indice 24) alin.(2) lit.g) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, perioada de valabilitate a autorizațiilor de antrepozit fiscal este de 3 ani.

Totodată, potrivit prevederilor articolului menționat mai sus, perioada de valabilitate a autorizațiilor de antrepozit fiscal emise anterior datei de intrare în vigoare a noului Cod fiscal și care sunt valide la data de 1 ianuarie 2016, se prelungește de drept, până la 5 ani, fără nicio solicitare din partea antrepozitarului autorizat și fără a fi necesară depunerea unei documentații de reautorizare.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

În ceea ce privește autorizațiile de antrepozit fiscal emise anterior datei de intrare în vigoare a noului Cod fiscal și care expiră la data de 31 decembrie 2015, precizăm că acestea nu intră sub incidența prevederilor referitoare la prelungirea de drept a perioadei de valabilitate. În acest caz sunt aplicabile prevederile art.20624 alin.(7) din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Sursa – mfinante.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!