AcasăSituatii financiare anualeLamuriri depunere bilant 31.12.2009 la ONRC (Registrul Comertului)

Lamuriri depunere bilant 31.12.2009 la ONRC (Registrul Comertului)

Va spun din experienta ca dosarul trebuie sa cuprinda (daca nu aveti modele de cele ce trebuie depuse – stati pe faza – o sa le punem noi pe toate):

– Cererea de depunere situaţie financiară anuală – link sau link ONRC

Atentie aici – sub casuta cu opis, treceti cu pixul “Note explicative – ___ file” – deoarece acest lucru nu este specificat in modelul de cerere, dar asa cer cei de la ONRC.

TOATE MODELELE DE DOCUMENTE (NOTE, P-V, RAPOARTE CENZORI, AUDITORI, EXPERTI, ETC.) PENTRU DOSARUL DE BILANT LA 31.12.2009 LE GASITI AICI – click pe link

– Situaţia financiară anuală la 31.12.2009 – F 10, F 20, F30 si F 40 – semnată şi ştampilată de persoanele în drept conform legii, deci de administrator si de contabil sef sau expert contabil – aplicatie aici
– Adresa inaintare situatii financiare la 31.12.2009 – model
– Imputernicire din partea firmei care depune – in cazul in care merge expertul contabil si le depune – model



Atentie in acest caz – in cererea de la punctul 1, dupa “Doamnă/Domnule Director” (sus), incepeti cu numele administraotorului, iar la randul care incepe cu “prin” treceti numele expertului sau a persoanei care depune, iar la randul care incepe cu “conform” treceti – prin imputernicire.

– Raport administrator – model

DETALII CONTINUT DOSAR BILANT (MODELE) – ACUALIZAT MAI 2010 – CLICK AICI

– Propunere de distribuire a profitului realizat/acoperire a pierderilor – model
– Declaraţie pe proprie răspundere în conformitate cu prevederile art. 30 din Legea contabilităţii nr.82/1991 – model
– Proces verbal al adunării generale a asociaţilor/acţionarilor – model
– Note explicative – 10 la numar – model
– Balanta

ATENTIE MARE – PE DOSAR TREBUIE SA TRECETI (ca in poza de mai jos):
– IN COLTUL DIN DREAPTA SUS, URMATOARELE – NR. DE INREGISTRARE LA REG. COM (ADICA J___/_____/______), SI SUB NUMAR – BILANT LA 31.12.2009
– PE LA MIJLOC – NUMELE FIRMEI SI CODUL FISCAL

Costuri depunere:
– 14 RON – pentru SC cu cifra de afaceri < 10.000.000 ron - 74 RON - pentru SC cu cifra de afaceri > 10.000.000 ron

Celelalte persoane juridice (operatori economici) care nu sunt societăţi comerciale şi întocmesc situaţii financiare anuale aferente exerciţiului financiar 2009 potrivit Reglementărilor contabile conforme cu Directiva a IV-a a Comunităţilor Economice Europene, parte componentă a Reglementărilor contabile conforme cu directivele europene, aprobate prin Ordinul ministrului finanţelor publice nr. 1752/2005, cu modificările şi completările ulterioare – depun situaţiile financiare anuale aferente exerciţiului financiar 2009 la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice – detalii si aici (click)

PENTRU A FI LA CURENT CU PROBLEMATICA BILANTURILOR – URMARITI AICI

Termene depunere bilant 31.12.2009link

UPDATE – Puteti merge numai cu un exemplar din cele enumerate mai sus, deoarece nu este nevoie de un alt exemplar pentru a pune cei de la ONRC viza pe el (cum era la MFP). ONRC o sa dea numai o confirmare listata si semnata.

38 COMENTARII

  1. Buna ziua.

    Ceva vesti despre formularul Declaratiei pe propria raspundere pentru inactivitate?

    Multumesc

  2. Buna ziua.

    Am fost azi si am depus declaratia de inactivitate si as vrea sa ridic doua problemute.

    1. In exemplu declaratiei prezentate aici apare sintagma “că societatea
    comercială nu a desfăşurat activitate de la data înfiinţării până în prezent.”

    O tanti de la ghiseu a zis: “Care pana in prezent?” cu toate ca si pe siteul lor apare acelasi tip de declaratie http://www.onrc.ro/documente/declaratii_inactivitate.pdf . Asa ca am taiat pana in prezent si am adaugat “pana la data de 31.12.2009” plus o stampila.

    2. Cererea depunere situatii financiare musai in doua exemplare, una la ei una la depunator. NU se listeaza nimic, doar se puna o stampila, o data si un numar pe cel de-al doilea formular. Cel putin asa e la ONRC Bucuresti.

    Si o actualizare a actelor necesare depunerii situatiei financiare (bilant) direct de la sursa: http://www.onrc.ro/romana/arhivastiri.php#08012010

    Mult succes tuturor.
    Cristian Nistor

  3. @cristian – merci pentru precizari, dar cum ai spus si tu, ei au un model pe site, dar nu il respecta.

    PS – ce e in articolul asta este scris din experienta proprie

  4. Sunt convins ca asa este, dar se pare ca se mai modifica de-a lungul timpului anumite lucruri. Macar a mers destul de repejor, cu toate ca era ceva vanzoleala, si destui cu mai mult de un dosar.

  5. […] Ca si termene de depunere: – asociatiile si celelalte persoane juridice fara scop patrimonial – termen 30.04.2010 (120 de zile de la incheierea exercitiului) – companiile/societatile nationale, regiile autonome, institutele nationale de cercetare-dezvoltare – termen 31.05.2010 (150 de zile de la incheierea exercitiului) PENTRU CEI CE DEPUN BILANT LA ONRC – INFO UTIL AICI […]

  6. am activitatea suspendata din iunie 2009;am fost 3 actionari;pe ceilalti 2 nu-i mai intereseaza absolut nimic in legatura cu obligatiile firmei;am vazut ca tb. un proces verbal semnat de actionari.in situatia expusa de mine, ce pot face?Va multumesc

  7. @LIVIA – chiar daca ei zic asta, sa le spui ca au totusi o obligatie ca si actionari, adica sa semneze PV AGA macar, iar restul le semneaza admin-ul.

  8. @nume – nu cred ca trebuie sa fie neaparat alb. daca ai detalii despre faptul ca ce ai zis tu ar fi obligatoriu, spune-ne si noua.

  9. Buna ziua,
    Pentru o firma cu activitatea suspendata din 30.06.2009, trebuie depus ceva in plus fata de cele enumerate mai sus?
    Se primeste pentru o astfel de firma (fara activitate deloc in 2009) bilantul semnat doar de administrator sau trebuie sa fie semnat obligatoriu de expert contabil?
    Multumesc

  10. @radu – firma suspendata depune aceleasi acte ca una in functiune, si “da” trebuie semnat bilantul de un expert.

  11. Buna ziua,

    In cazul in care am o firma suspendata din octombrie 2009, dar veniturile au fost 0 (zero), nu am avut angajati, doar am platit din prorpiul buzunar impozitul forfetar, se depun toate notele explicative?
    Ideea e ca trebuie sa ma duc in alta localitate sa depun bilantul (la Buzau) si nu vreau sa ma duc degeaba pana acolo.

    Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  12. ce s e intampla daca n-a fost d epus bilantul pe anul trecut sau ce sanctiuni s e aplica?? cum e poate rezolva acest caz?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!