AcasăGeneralSalariul minim pe economie in anul 2010

Salariul minim pe economie in anul 2010

Din cate vad, nu a aparut nici o reglementare noua cu privire la modificarea cuantumului salariului minim pentru anul 2010, deci in concluzie acesta ramane in continuare la valorile urmatoare (potrivit HG 1051/2008 – publicata in MO 649/2008, dar si ca urmare a Legii salarizarii unice):

600 RON (pentru mediul privat)
705 RON (pentru sectorul bugetar)

E OFICIAL ACUM – NIVEL SALARIU MINIM 2011 – CLICK AICI

PS – daca gresesc, please corectati-ma!

Monografie contabila salarii 2010click aici

PENTRU A FI LA CURENT CU STIRILE IN DOMENIU – VA PUTETI ABONA LA NEWSLETTER-UL NOSTRU – INTRODUCETI ADRESA DE MAIL IN PARTEA DREAPTA ===>>> DEASUPRA DE TEXTUL “UITE CATI SUNT DEJA ABONATI” SI APOI CLICK PE “SUBSCRIBE”.

34 COMENTARII

  1. sa vezi valoare in 2012 cand trebuie sa dam banii inapoi.
    ori taie din salarii si pensii (ceea ce nu sa intamplat pana acuma), ori cresc preturile.

  2. Bai fratilor nu a crescut nici un salar la Bugetari.
    Eu aveam inainte de Ianuarie 2010 un salar de 677 la care primeam sporurile,
    iar acuma am 677plus sporul de vechime care da undeva in jur de 830 Ron
    si uite asa sm depasit 705 minim BRUT care l-a dat statul bugetarilor.
    Asa ca nu s-a marit nimic nici la BUGETARI.

  3. Deci cam asta e marirea de salar care au promis-o.
    Au introdus sporul de vechime in salarul de baza si cu asta basta,ne-au CIURUIT !!!!!
    :))

  4. e o porcarie mare ce e in tara asta . mai bine sa lucram la negru ca tot o ducem mai bine . lucram pe bani putini sa rada de noi patronii . se gandeau astia ca de ce pleaca tinerii in strainatate . pai daca acolo le da bani . si daca iti dai deminia ca te trateaza ca … iti trece in cartea de munca tot alfabetul . mai bine lucram la negru , castigam si cand nu ne convine ceva plecam .

  5. daca salariul minim pe economie este, conform Legii nr.330/2009, de 705, atunci de ce Curtea de Conturi ia in calcul suma de 600 lei? Chiar nu poate nimeni sa clarifice modul de calcul al salariilor bugetarlori, asfel incat sa poata sa inteleaga si lumea ceva?

  6. ni s-a promis ca pana la 31.01.2010 persoanele responsabile cu noile incadrari, conform Legii nr.330/2010, vor fi chemate la instruire.Nu ne-a mai instruit nimeni dar suntem sanctionati ca nu aplicam corect legea.Pai daca nici controlorii nu au inteles cum se fac incadrarile atunci de ce mai suntem sanctionati pentru incorectitudini?Daca am gresit in defavoarea noastra nu-i problema! Daca am pus un leu in plus e deja tragedie( si bineinteles ca ne ia leul cu pricina)

  7. cum ramane cu una din regulile de baza ale dreptului care spune : un drept castigat nu mai poate fi retras(pierdut)?

  8. ne punem mereu intrebari la care nimeni nu da un raspuns clar.Este ca invartitul in jurul cozii.Si atunci intreb: unde este solutia?

  9. @sorin – solutia este intr-o legislatie clara si utila, dar politicienii nu doresc asta pentru ca clientii lor (sponsorii) sa isi faca treburile in voie.

  10. Si eu lucrez peste 200 de ore pe luna si uneori nu iau nici 600 de lei.Nimeni nu isi bate capul sa dea mai mult s-au sa se puna inn locul nostru sa traiasca o luna cu 600 de lei.

  11. pai inca nu v-ati prins ca in tara asta daca esti cinstit esti calcat in picioare si ajungi la faliment pe cand cei ce fura si stiu sa pupe-n fund o duc bine…uitati-va la politicieni…eu inca astept ca oamenii sa se ridice, sa facem ceva…numa ne plangem….atata stie si romanu sa faca … sa isi planga de mila

  12. mda….e o foarte mare porcarie….tara asta e de rahat si chiar ma gandeam daca sa plec….doar ipotecile la case ma mai tin in tara….si totusi doar un exemplu….eu am luat bani din banca dupa care platesc dobanda de ma usuca ca sa cumpar o casa si nu e stress ca statu isi ia dobanda si de la banca(si chiar si din banii mei)….si totusi daca casa care am cumparato am dato in chirie ca macar cota parte din rata sa pot sa o achit….platesc taxa pe profit(impozit pe chirie) de 16% din valoarea chiriei lunare….deci din 1000 de euro dau 160 statului…ce rahat!!!!!….sincer numai in romania se poate asa ceva….si totusi cei care fura o duce bine si persoane gen Dinu patriciu,Dan voiculescu si Beeeecali nu au nici un stress…au nationalizat ce a fost a statului si acum cica sunt privati……Ar trebui sa fie privati de libertate!….

  13. zici sa faci o facultate,am terminat acum 2 ani liceul,m-am bagat la facultate dar am renuntat dupa primu semestru din cauza banilor,acum caut de munca dar nimeni nu te angajaza cum sa faci ceva cand nu te ajuta nimeni,incep sa le dau dreptate astora de fura si ajung in puscarie,..@EU,zici sa ne rasculam,nu se baga nimeni,ca le e frica

  14. Am citit toate comentariile si cred ca majoritatea au o nota de frustrare; problema e ca ne “gandim” doar la efectele negative printre care zburdam zilnic si nu realizam ca problema noastra nu este la ALTII ( parlamentari , afaceristi , hoti – sau persoane care ‘cumva’ au fentat legislatia si au obtinut mari beneficii) ci la noi !
    Daca nu suntem acolo unde ne-am dori , atunci trebuie sa constientizam ca este doar vina noastra… Doar indiferenta,lenea si frica ne opresc !

  15. […] Trebuie mentionat si faptul ca aceasta hotarare 1193/2010 – text integral – va abroga Hotararea Guvernului nr. 1.051/2008 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 649 din 12 septembrie 2008, care prevedea vechile niveluri ale salariului minim – detalii. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!