AcasăImpozite/TaxeInformatii generale privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc (conform cu noile...

Informatii generale privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc (conform cu noile modificari legislative)

Întrucât organizarea şi exploatarea activităţii de jocuri de noroc pe teritoriul României constituie monopol de stat, dreptul de organizare şi exploatare a activităţii de jocuri de noroc se acordă de stat prin Ministerul Finanţelor Publice – Comisia de autorizare a jocurilor de noroc, pe bază de licenţă de organizare a jocurilor de noroc pe fiecare tip de activitate şi de autorizaţie de exploatare a jocurilor de noroc.

Atât licenţa de organizare a jocurilor de noroc, cât şi licenţa de exploatare a acestora sunt documente nominale şi limitate în timp, ce vor fi exploatate în mod direct de deţinătorul licenţei.
Prin excepţie, exploatarea jocurilor de noroc se poate realiza, în comun, de către 2 organizatori de jocuri de noroc între care există un contract de asociere încheiat în condiţiile legii, răspunderea administrativă revenind ambilor parteneri.
Pentru toate tipurile de jocuri de noroc organizate în condiţiile stabilite prin OUG nr. 77/2009 este obligatorie deţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc, respectiv a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc.

Licenţa de organizare a jocurilor de noroc trebuie obţinută pentru activităţi:
– loto;
– de pariuri mutuale;
– de pariuri în cotă fixă;
– de jocuri de noroc caracteristice cazinourilor;
– de tip slot-machine;
– de bingo desfăşurate în săli de joc;
– de bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune.

Licenţa de organizare a jocurilor de noroc se acordă operatorului economic care îndeplineşte condiţiile pentru organizarea activităţilor de jocuri de noroc şi este valabilă 5 ani de la data acordării, cu condiţia plăţii taxei de autorizare anuală iar autorizaţia de exploatare este valabilă 1 an de la data acordării.

Important – În situaţia în care un operator economic nu mai deţine licenţă de organizare a jocurilor de noroc validă, indiferent de motivul care a generat această stare, autorizaţiile de exploatare a jocurilor de noroc emise în favoarea acestuia îşi pierd valabilitatea cu aceeaşi dată, iar operatorul economic respectiv este obligat la plata taxelor de autorizare aferente.

Taxele percepute pentru obţinerea licenţei de organizare a jocurilor de noroc şi a autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc constituie venit al bugetului de stat.

Taxele aferente activităţilor din domeniul jocurilor de noroc se plătesc de către operatorii economici organizatori,astfel:
a) taxa aferentă licenţei de organizare a jocurilor de noroc:
– pentru primul an, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentaţia a fost aprobată;
– pentru anii următori, cu 10 zile înainte de expirarea anului precedent;
b) taxa anuală aferentă autorizaţiei de exploatare a jocurilor de noroc:
– pentru jocurile de noroc caracteristice activităţii cazinourilor şi jocurile tip slot-machine, taxa se datorează pentru fiecare mijloc de joc şi se plăteşte în 4 rate trimestriale egale;
– pentru jocurile bingo în săli de joc, taxa anuală se datorează pentru fiecare locaţie şi se plăteşte integral până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentaţia a fost aprobată;
– pentru jocurile de tip pariu şi jocurile de noroc bingo organizate prin intermediul sistemelor reţelelor de televiziune, taxa anuală se datorează şi se plăteşte până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care documentaţia a fost aprobată;
c) taxele aferente licenţelor de organizare a jocurilor de noroc, precum şi taxele anuale aferente autorizaţiilor de exploatare a jocurilor de noroc, datorate de Compania Naţională “Loteria Română” – S.A. pentru jocuri loto şi pariuri mutuale – până la data de 25 martie inclusiv pentru anul în curs.

Baza legală:
– OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 439/2009;
– HG nr. 870/2009 pentru aprobarea Normelor metodologice de aprobare a OUG nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 528/2009.

Info via – finantevalcea.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!