HAI SA AJUTAM – sprijin asociație pentru activități umanitare !

98
732

Pentru contabilitate și salarizare recomandăm NextUp

Va redam mai jos, rugămintea adresata de domnul Cătălin-Constantin Dumitru (AJFP Dambovita), cu privire la posibilitatea de a redirecționa diferența neconsumată prin depunerea la ANAF a formularului 177 (societățile care nu și-au consumat integral, în anul 2021, plafonul maxim de sponsorizări) . HAI SA AJUTAM SI NOI, CUM SI DANSUL NE AJUTA IN FIECARE LUNA CU INFORMATII DE FOLOS. VA MULTUMIM ANTICIPAT!

Doamne ajută,

Cu scuzele de rigoare pentru deranj, îndrăznesc să vă cer sprijinul pentru buna desfășurare a activităților Asociației Literata din Târgoviște pe care o coordonez. Asociația ajută lunar, financiar, mai multe familii aflate în nevoi pentru ca acestea să își poată acoperi o parte din cheltuielile legate de: plata utilităților, alimente, îmbrăcăminte sau tratamente medicale (mai ales pentru copii cu probleme deosebite). Totodată, asociația desfășoară săptămânal, la sediu, cursuri gratuite pentru copii: șah, aeromodele, atelier de artizanat.

Rugămintea este adresată societăților comerciale, plătitoare de impozit pe profit sau impozit micro, care au posibilitatea de a redirecționa o parte din impozit către o organizație nonprofit (ONG), prin intermediul unui contract de sponsorizare.

Astfel, conform Codului fiscal, societățile care nu și-au consumat integral, în anul 2021, plafonul maxim de sponsorizări care putea fi scăzut din impozit (profit sau micro), au posibilitatea de a redirecționa diferența neconsumată prin depunerea la ANAF a formularului 177, după încheierea unui contract de sponsorizare, plata efectivă a sponsorizării urmând a fi efectuată de ANAF. Termenul scadent pentru depunerea formularului 177 este 25 decembrie 2022. Practic, în acest caz, societatea solicită ANAF-ului să vireze către un ONG o parte din banii cu care societatea a achitat impozitul datorat pentru anul 2021.

Pe de altă parte, societățile pot folosi plafonul de sponsorizări aferent anului 2022 prin încheierea de contracte de sponsorizare și efectuarea efectivă a plăților, sumele sponsorizate urmând a diminua impozitul de plată.

Atașez prezentului mesaj și un contract tip de sponsorizareDESCARCA DE AICI

Recomand tuturor societăților comerciale să facă efortul de a redirecționa, prin sponsorizări, din impozit datorat, plafonul maxim prevăzut de Codul fiscal, către acele organizații nonprofit în care au încredere, reușind astfel să aducă o bucurie celor aflați în suferință.

Dumnezeu să ne ajute!

Cătălin-Constantin Dumitru

Asociația Literata ”

HAI SA AJUTAM SI NOI, CUM SI DANSUL NE AJUTA IN FIECARE LUNA CU INFORMATII DE FOLOS. VA MULTUMIM ANTICIPAT!

REVEDEȚI PREZENTAREA
Hai sa ajutam!
Articolul precedentLista SEMINARIILOR WEB ANAF – ce se vor desfășura in luna DECEMBRIE a anului 2022 (impozitare dividende, TVA în cazul operațiunilor imobiliare, etc.)
Articolul următorIMPORTANT – data de 21.12.2022, este termen limită pentru depunerea declarațiilor fiscale (aferente noiembrie 2022)
hai-sa-ajutam-sprijin-asociatie-pentru-activitati-umanitare" Pentru contabilitate și salarizare - recomandăm NextUp " Va redam mai jos, rugămintea adresata de domnul Cătălin-Constantin Dumitru (AJFP Dambovita), cu privire la posibilitatea de a redirecționa diferența neconsumată prin depunerea la ANAF a formularului 177 (societățile care nu și-au consumat integral,...

98 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.