Evidența operațiunilor de facturare – ce trebuie sa cunoști

0
229

În aplicarea prevederilor impuse de Codul fiscal al României, fiecare persoană impozabilă trebuie să țină evidența următoarelor documente :

a) al doilea exemplar al facturilor sau altor documente emise de aceasta și legate de activitatea sa economică;

b) facturile sau alte documente primite și legate de activitatea sa economică;

c) documentele vamale și, după caz, cele privind accizele legate de importul, exportul, livrarea intracomunitară și achiziția intracomunitară de bunuri realizate de respectiva persoană;

d) facturile și alte documente emise sau primite de respectiva persoană pentru majorarea sau reducerea contravalorii livrărilor de bunuri, prestărilor de servicii, achizițiilor intracomunitare sau importurilor;

DUPĂ CUM OBSERVAȚI FACTURILE OCUPA UN ROL IMPORTANT (PRIMELE POZIȚII) – DREPT PENTRU CARE VA RECOMANDAM UN SOFT DE FACTURARE, RESPECTIV – SMART BILL – CU AJUTORUL CĂRUIA VEȚI TINE UȘOR EVIDENTA OPERAȚIUNILOR DE FACTURARE, DEOARECE STOCHEAZĂ FACTURILE EMISE PE PERIOADE MARI DE TIMP.

e) un registru al nontransferurilor de bunuri transportate de persoana impozabilă sau de altă persoană în contul acesteia în afara României, dar în interiorul Comunității pentru operațiunile prevăzute special în Codul fiscal (art. 270), precum și pentru alte situații în care se aplică măsuri de simplificare aprobate prin ordin al ministrului finanțelor publice.

f) un registru pentru bunurile mobile corporale primite care au fost transportate din alt stat membru al Uniunii Europene în România sau care au fost importate în România ori achiziționate din România de o persoană impozabilă nestabilită în România și care sunt date unei persoane impozabile în România în scopul evaluării sau pentru lucrări efectuate asupra acestor bunuri în România, cu excepția situațiilor în care, prin ordin al ministrului finanțelor publice, nu se impune o asemenea obligație.

ÎN CONCLUZIE – FOLOSEȘTE SMART BILL – APLICAȚIE CU AJUTORUL CĂREIA ASIGURI RESPECTAREA CODULUI FISCAL ÎN ACTIVITATEA DE EMITERE ȘI STOCHARE A FACTURILOR COMPANIEI TALE.

Articolul precedentÎncepând cu 1 ianuarie 2019, comunicarea între MFP-ANAF și contribuabili va fi realizată exclusiv online.
Articolul următorInspecția Muncii – care sunt reglementările din Codul Muncii referitoare la prestarea activității în zilele de sărbătoare legală

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.