AcasăCodul munciiInspecția Muncii - care sunt reglementările din Codul Muncii referitoare la prestarea...

Inspecția Muncii – care sunt reglementările din Codul Muncii referitoare la prestarea activității în zilele de sărbătoare legală

Având în vedere faptul că, pe data de 15 august, se sărbătoreşte Adormirea Maicii Domnului, atragem atenţia că această zi este, potrivit dispoziţiilor art. 139 alin. 1 din Legea nr. 53/2003Codul Muncii, sărbătoare legală.

Ca regulă, în zilele de sărbătoare legală detalii zile libere legal 2018 (aici)nu se lucrează, excepţie făcând angajații din unitățile sanitare sau cele de alimentație publică, precum și cei care prestează activitate în locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producție sau specificului activității.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOTELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STANGA JOS) – SI ABONEAZA-TE LA NOTIFICARI. DE CATE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECAT LA CEI CARE NU SUNT ABONATI.

Aceşti salariaţi au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător în următoarele 30 de zile, iar, în cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

HG 595/2018 – stabilirea zilelor de 16 și 17 august 2018 ca zile libere – click aici

Pe această cale, atenționăm angajatorii care nu respectă prevederile Codului Muncii referitoare la interdicţia prestării activităţii în zilele de sărbătoare legală, respectiv cele referitoare la compensarea muncii prestate în zilele de sărbătoare legală în cazul salariaţilor care, prin excepţie, pot presta activitate în zilele de sărbătoare legală, că riscă amenzi cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Sursa – INSPECŢIA MUNCII (Dantes Nicolae BRATU, inspector general de stat)

UTIL – Când vor fi recuperate zile libere acordate în luna august 2018 – pentru angajații din sistemul public – click aici

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!