Declaratia 600 – privind venitul asigurat la sistemul public de pensii – proiect ANAF

2
187

Avand in vedere modificarile ce vor interveni asupra impunerii activitatilor PFA/IF/II/etc. – detalii si aici – pe site-ul oficial al ANAF a publicat un Proiect de Ordin comun al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală si al preşedintelui Casei Naţionale de Pensii Publice pentru aprobarea modelului, conţinutului, modalităţii de depunere şi de gestionare a D 600.

Este vorba mai exact de “Declaraţia privind venitul asigurat la sistemul public de pensii”, cod 14.13.03.03, prevăzuta în anexa nr. 1 la respectivul proiect. Astfel, pentru anul 2012, Declaraţia 600 se depune de persoanele prevăzute la art.296^21 alin.(1) lit. a) – e) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, numai în situaţia în care se încadrează în una dintre aceste categorii, începând cu data de 1 iulie 2012.

UPDATE – Model Declaratia 600 – oficial, conform cu OPANAF 874/2012 (privind venitul asigurat la sistemul public de pensii) – CLICK AICI

IMPORTANT – valoarea înscrisă la rubrica venit bază de calcul TREBUIE SA FIE între limitele prevăzute de lege, respectiv între 35% din câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat şi echivalentul a de 5 ori acest câştig.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE CLICK AICI.

In aceeasi ordine de idei a fost publicat si Proiectul de Ordin comun al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru aprobarea formularelor „Decizie de impunere privind obligaţii de plată cu titlu de contribuţii de asigurări sociale” şi „Decizie de impunere pentru plăţi anticipate cu titlu de contribuţii de asigurãri sociale de sănătate„.

IN CONCLUZIE – PREGATITI-VA DE TAXE MAI MARI PENTRU NOI, CEI CU PROSII LIBERE (CONTABILI).

Anunțuri publicitare

2 COMENTARII

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.