AcasăAsociatii proprietariAsociatiile de proprietari - modalitatile de remunerare ale persoanelor care presteaza activitati...

Asociatiile de proprietari – modalitatile de remunerare ale persoanelor care presteaza activitati in cadrul acestora

În vederea aplicării corecte a prevederilor LEGII nr. 230 din 6 iulie 2007 (actualizată) privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi ale H.G nr. 1588 din 19 decembrie 2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 230/2007, având în vedere numeroasele solicitări de consultanţă referitoare la modalităţile de remunerare ale persoanelor care prestează activităţi în cadrul asociaţiilor de proprietari respectiv preşedintele asociaţiei de proprietari, membrii comitetului executiv, cenzorul sau membrii comisiei de cenzori, administratorul, contabilul casierul, electricianul, instalatorul etc. I.T.M. – ul aduce la cunoştinţă următoarele:

preşedintele asociaţiei de proprietari sau membrii comitetului executiv pot fi remuneraţi pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.
cenzorul sau cenzorii aleşi ai asociaţiei de proprietari pot fi remuneraţi pe baza unui contract de mandat, conform hotărârii adunării generale a proprietarilor, la data adoptării bugetului anual de venituri şi cheltuieli.

Asociatiile de proprietari – obligatii declarative si de plata (valabile 2011) – click aici

– pentru activitatea de administrare care include activităţi de administrare tehnică, de contabilitate şi casierie, asociaţia de proprietari poate angaja fie cu contract individual de muncă cu persoane fizice atestate pentru funcţia de administrator de imobile, fie poate încheia contract de administrare cu persoane juridice specializate şi autorizate, care au ca obiect de activitate numai domeniul asociaţiilor de proprietari ori care au ca activitate principală administrarea imobilelor pe bază de tarife sau contract. Administratorilor de imobile li se aplică în mod corespunzător prevederile art. 21 alin. (2) şi ale art. 22 din Legea nr. 230/2007, cu modificările şi completările ulterioare.
– pentru alte tipuri de activităţi, asociaţia de proprietari poate încheia contracte individuale de muncă pentru persoane fizice sau poate încheia contracte de natură civilă sau comercială cu persoane juridice specializate şi autorizate.

Sursa – http://itmbihor.ro/index.php

Regimul fiscal al veniturilor realizate de persoanele fizice pentru care platitor de venituri este asociatia de proprietari – click aici


Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!

Descoperă mai multe la CabinetExpert.ro - blog contabilitate

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura