AcasăAsociatii proprietariCare este regimul fiscal al veniturilor obținute de o asociație de proprietari...

Care este regimul fiscal al veniturilor obținute de o asociație de proprietari din exploatarea proprietății comune aparținând asociației ?

Potrivit Codului fiscal, veniturile obtinute si utilizate, in anul curent sau in anii urmatori, pentru imbunatatirea utilitatilor si a eficientei cladirii, pentru intretinerea si repararea proprietatii comune, potrivit legii, sunt venituri neimpozabile la calculul rezultatului fiscal .

Asociatiile de proprietari care obtin venituri din exploatarea proprietatii comune apartinand asociatiei au obligatia de a depune la organul fiscal declaratia privind impozitul pe profit anual, formular 101, pana la data de 25 februarie, inclusiv a anului urmator celui pentru care se calculeaza impozitul pe profit.

NU UITATI SA DATI UN LIKE SI PAGINII NOASTRE DE FACEBOOKCLICK AICI – SAU SA VA ABONATI LA NEWSLETTER – VEZI PARTEA DREAPTA LA SECTIUNEA “Aboneaza-te la insemnari”. NOU – ACUM AVEM SI UN GRUP PE FACEBOOKCLICK AICI, DAR SI O PAGINA DE GOOGLE PLUSCLICK AICI.

Baza legala

– Legea nr 227 / 2015 articolul 15 al. 1 lit. c art. 41 al. 5 lit. a
– Legea nr 230 / 2007 articolul 13

Sursa – anaf.ro – Speta publicata la data 22.08.2017 (Acesta nu reprezinta un act administrativ fiscal in sensul art. 41 din Codul de Procedura Fiscala sau un act administrativ de autoritate in sensul art. 1 din legea 554/2004 a contenciosului administrativ si nu este opozabil tertilor)

„CabinetExpert.ro foloseste, dar va si recomanda cu incredere – cel mai bun program de facturare, gestiune si contabilitate primara – Smart Bill

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
error: Conținutul este protejat !!