AcasăTVA - modificari si noutatiHG nr. 928/2021 - modificarea și completarea titlului VII din norme CF...

HG nr. 928/2021 – modificarea și completarea titlului VII din norme CF (modificare norme metodologice TVA)

Stimati colegi, va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 878 din 14 septembrie 2021, a fost publicata – Hotărârea Guvernului nr. 928 din 1 septembrie 2021 pentru modificarea şi completarea titlului VII din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1/2016.

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS, VA SUPUNEM ATENTIEI UN INFO UTIL (dar si textul integral) – 🔍 VIA AJFP DAMBOVITA 🔍 (INSTITUTIE CAREIA II MULTUMIM PENTRU POSIBILITATEA PRELUARII INFORMATIILOR). SPERAM SA VA FIE DE FOLOS (atentie si la resursele din articol).

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

– Pentru corelarea cu noua terminologie introdusă prin O.U.G. nr. 59/2021 se modifică o serie de noțiuni cuprinse în normele la TVA.

Se înlocuiește sintagma „vânzări la distanță” cu sintagma „vânzări intracomunitare de bunuri la distanță”.

– În vederea clarificării termenului „facilitează” în sensul art. 270 alin. (15) și (16) din Codul fiscal, se face trimiterea la înțelesul acestuia prevăzut la art. 5b din Regulamentul de punere în aplicare (UE) nr. 282/2011.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

– Se clarifică termenul „loturi”, reprezentând bunuri ambalate împreună și expediate simultan de același furnizor, către același destinatar și acoperite de același contract de transport.

În vederea corelării cu modificările aduse art. 275 din Codul fiscal în ceea ce privește stabilirea locului impozitării în cazul vânzărilor intracomunitare de bunuri la distanță, se abrogă pct. 12 din Normele metodologice.

PENTRU A DESCARCA TEXT INTEGRAL HG 928/2021 – CLICK AICI

Se modifică pct. 72 alin. (1) lit. c) și pct. 72 alin. (7) lit. e) prin introducerea unor excepții de la procedura de rambursarea a TVA către persoanele impozabile stabilite în alt stat membru. Astfel, în situația în care România este stat membru de consum pentru operațiuni ce fac obiectul regimurilor speciale prevăzute la art. 315 și 3152 din Codul fiscal, persoanele impozabile stabilite în alt stat membru și neînregistrate în scopuri de TVA în România vor putea solicita rambursarea TVA aferente achizițiilor efectuate în România, chiar dacă au efectuat operațiuni cu drept de deducere în România.

– Pentru corelarea cu modificările aduse art. 275 și art. 307 alin. (6) din Codul fiscal, se abrogă pct. 81 alin. (3).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Stimati colegi, va informam pe aceasta cale ca, in Monitorul Oficial nr. 878 din 14 septembrie 2021, a fost publicata - Hotărârea Guvernului nr. 928 din 1 septembrie 2021 pentru modificarea şi completarea titlului VII din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015...HG nr. 928/2021 - modificarea și completarea titlului VII din norme CF (modificare norme metodologice TVA)
error: Conținutul este protejat !!