AcasăNewsGHID - depunerea Declarației privind Beneficiarul Real prin sistemul online al ONRC...

GHID – depunerea Declarației privind Beneficiarul Real prin sistemul online al ONRC (model imputernicire)

Dupa cum stiti deja, la data de 01 octombrie 2021, se împlinește termenul de depunere a declarației anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului, prevăzut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 43/2021 pentru prelungirea termenului de depunere a declarației anuale privind beneficiarul real al persoanei juridice, prevăzut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

🔍 UPDATE – ULTIMA ORA – ghid pentru depunerea Declarației privind Beneficiarul Real prin e-mail (către ONRC județean) 🔍 – CLICK AICI

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE “SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

AVAND IN VEDERE CELE DE MAI SUS – IATA PASII PENTRU DEPUNEREA PE SITE-UL ONRC:

– se acceseaza https://portal.onrc.ro/ – si se creeaza un cont;
– dupa creearea contului – se da click pe butonul din stanga “Depunere declaratie RBR” si apoi pe “Cerere RBR”;
– se urmeaza toti pasii indicati acolo – atasandu-se copii CI ale administratorului si ale persoanei ce depune (imputernicit ce semneaza cu semnatura electronica), se descarca si se incarca inclusiv formularul tip de la ONRC – LINK AICI (sau se genereaza din Saga), precum si imputernicirea – MODEL AICI;
– dupa incarcarea documentelor, sistemul va va duce la sectiunea unde descarcati Cererea tip a ONRC – dupa descarcare, se semneaza si aceasta electronic si se reincarca – se bifeaza “Nu sunt robot” la final si se da finalizare;
– se verifica stadiul depuenrilor pe butonul din stanga jos – “Cererile mele”

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

Mult succes! Asteptam la comentarii, sugestii in plus, sau semnalizari ca am gresit cu ceva – dar si informatii de la voi cu privire la pasii pentru depunerea pe e-mail, prin posta, sau la ghiseu.

PS – SE PARE CA DE PE UN SINGUR CONT SE POT INCARCA MAI MULTE DECLARATII.

13 COMENTARII

  1. Buna ziua,
    Am depus declaratia pentru beneficiari reali in mai.
    La stadiu dosar imi apare ca este arhivata la dosarul profesionistului, iar la solutie nu scrie nimic.
    Intrebarea este: au luat in coonsiderare declaratia sau trebuie sa o depun iar?
    Va multumesc mult!
    O zi frumoasa!

  2. LEGEA nr. 108 din 3 iulie 2020( publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 588 din 06 iulie 2020 ) care modifica Legea nr.129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului

    Parlamentul României adoptă prezenta lege.
    ARTICOL UNIC
    Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 589 din 18 iulie 2019, cu modificările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:

    1. La articolul 56, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
    Articolul 56
    (1) Persoanele juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului depun la înmatriculare și ori de câte ori intervine o modificare o declarație privind beneficiarul real al persoanei juridice, în vederea înregistrării în Registrul beneficiarilor reali ai societăților.

    2. La articolul 56, după alineatul (1) se introducdouă noi alineate, alineatele (1^1) și (1^2), cu următorul cuprins:

    (1^1) Sunt exceptate de la obligația depunerii declarației prevăzute la alin. (1):

    a) regiile autonome, companiile și societățile naționale și societățile deținute integral sau majoritar de stat;

    b) persoanele juridice constituite doar din asociați persoane fizice, atunci când aceștia sunt singurii beneficiari reali.

    (1^2) În cazul persoanelor exceptate conform alin. (1^1) lit. b), în lipsa depunerii declarației privind beneficiarul real, Oficiul Național al Registrului Comerțului este obligat să completeze din oficiu Registrul beneficiarilor reali ai societăților pe baza documentelor care însoțesc cererea de înmatriculare sau pe baza evidențelor deținute în cazul societăților deja înmatriculate.

    3. La articolul 56, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:
    (4) Dacă intervine o modificare privind datele de identificare ale beneficiarului real, declarația se depune în termen de 15 zile de la data la care aceasta a intervenit.
    4. La articolul 62, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
    Articolul 62
    (1) În termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, societățile înregistrate până la data intrării în vigoare a prezentei legi în registrul comerțului, cu excepția celor prevăzute la art. 56 alin. (1^1), depun, prin grija reprezentantului legal, spre înregistrare în Registrul beneficiarilor reali ai societăților, ținut de Oficiul Național al Registrului Comerțului, o declarație privind datele de identificare ale beneficiarilor reali.
    Această lege a fost adoptată de Parlamentul României, cu respectarea prevederilor art. 75 și ale art. 76 alin. (2) din Constituția României, republicată.

    PREȘEDINTELE CAMEREI DEPUTAȚILOR
    ION-MARCEL CIOLACU
    P. PREȘEDINTELE SENATULUI,
    ROBERT-MARIUS CAZANCIUC
    București, 3 iulie 2020.
    Nr. 108.

    sursa: http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocument/227613

  3. Buna seara
    De 3 zile incerc sa depun la ONRC Dambovita – primesc eroare la transmiterea pe email si pe site nu reusesc sa incarc.
    A mai intampinat cineva aceasta problema?
    Multumesc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

- Advertisment -
- Advertisement -
Dupa cum stiti deja, la data de 01 octombrie 2021, se împlinește termenul de depunere a declarației anuale privind beneficiarii reali ai persoanelor juridice supuse obligației de înregistrare în registrul comerțului, prevăzut la art. 56 alin. (4) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea şi...GHID - depunerea Declarației privind Beneficiarul Real prin sistemul online al ONRC (model imputernicire)
error: Conținutul este protejat !!