ITM oficial (iunie 2021) – noi precizări cu privire la regulile si obligațiile după revenirea la muncă a angajaților

0
678

Pe fondul relaxării restricţiilor, tot mai multe firme au decis revenirea fizică a salariaţilor la locul de muncă. Revenirea la normalitate trebuie să se realizeze în condiții de siguranță și să fie tratată cu responsabilitate și seriozitate de fiecare angajat și angajator.

În acest context, ITM reaminteste tuturor angajatorilor că au obligația permanentă, de a lua măsuri cu privire la securitatea și sănătatea în muncă a angajaților, de a asigura locuri de muncă sănătoase, o instruire corespunzătoare domeniului de activitate, de a acorda echipamente de lucru și de protecție, materiale igienico-sanitare, fiind evitate astfel îmbolnăvirile profesionale, producerea de accidente și nu în ultimul rând răspândirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov -2.

ABONEAZA-TE LA NOUL NOSTRU CANAL DE YOUTUBE ✅ – click aici – DUPA CARE DAI CLICK PE „SUBSCRIBE” SI APOI PE CLOPOTEL. MULTUMIM!

O dată cu revenirea la locul de muncă a salariaţilor, angajatorul trebuie să respecte o serie de reguli, printre care:

• asigurarea reinstruirii în domeniul SSM a angajaţilor ce revin la locul de muncă după o întrerupere a activităţii mai mare de 30 de zile sau după o perioadă în care şi-au desfăşurat activitatea de acasă;
• verificarea implementării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2;
• delimitarea culoarelor de circulaţie pentru evitarea aglomeraţiei;
• dezinfectarea spaţiilor comune şi a celor de lucru ale salariaţilor;
• verificarea aplicării corecte a benzilor de marcare a distanţei minime recomandate în unităţile unde se lucrează cu publicul.

Având în vedere regulile privind asigurarea sănătății și securității în muncă, angajatorii trebuie să știe că au obligația să asigure echipamente de protecție la locul de muncă, materiale pentru igienizare, măști de protecție, cu atât mai mult în cazul angajaților care intră în contact frecvent cu clienți, parteneri comerciali, curieri, etc.

IMPORTANT – CLICK PE CLOPOȚELUL ROSU DIN COLTUL ECRANULUI (STÂNGA JOS), SAU TE ROG SA DAI ACCEPT IN FEREASTRA CE APARE LA INTRAREA PE SITE – SI ABONEAZĂ-TE LA NOTIFICĂRI. DE CÂTE ORI PUBLICAM CEVA, AJUNGE MAI REPEDE LA TINE DECÂT LA CEI CARE NU SUNT ABONAȚI. PENTRU ABONARE LA NEWSLETTER – CLICK AICI

De asemenea, și angajații trebuie să știe că la locul de muncă au o serie de obligații, dintre care cele mai importante sunt:

– să nu vină la serviciu dacă are temperatură mai mare de 37,3 grade sau alte simptome ale infectării cu SARS COV-2;
– să poate masca de protecție tot timpul cât se află la locul de muncă;
– să își spele și dezinfecteze mâinile ori de câte ori este necesar;
– să aerisească constant încăperea în care își desfășoară activitatea;
– să dezinfecteze spațiul de lucru, obiectele și instrumentele cu care lucrează;
– să evite staționarea în spațiile comune și să se deplaseze doar pe căile de circulație asigurate de angajator.

✅ ITM – condiționarea angajatului, la întoarcerea la locul de muncă de efectuarea și prezentarea unui test negativ SARS-CoV-2 – este o măsură excesivă ✅ – click aici

Atât angajatorii cât și salariații trebuie să conștientizeze că respectarea instrucțiunilor de lucru, purtarea echipamentului de muncă și de protecție, folosirea materialelor igienico-sanitare care să limiteze răspândirea virusului SARS Cov-2, contribuie la eliminarea riscurilor și promovarea unor condiții mai sigure și mai sănătoase la locul de muncă.

Sursa (cu multumiri) – ITM Salaj

REVEDEȚI PREZENTAREA
Controale ITM
Articolul precedentPrecizări ITM cu privire la zilele libere acordate cu ocazia Sărbătorilor de Rusalii – oficial
Articolul următorOpțiunea de a aplica prevederile referitoare la impozit pe profit – in cazul unei microîntreprinderi (oficial ANAF)
itm-oficial-iunie-2021-noi-precizari-cu-privire-la-regulile-si-obligatiile-dupa-revenirea-la-munca-a-angajatilorPe fondul relaxării restricţiilor, tot mai multe firme au decis revenirea fizică a salariaţilor la locul de muncă. Revenirea la normalitate trebuie să se realizeze în condiții de siguranță și să fie tratată cu responsabilitate și seriozitate de fiecare angajat și...

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.